Zone mai rele decat “friend zone”

1
389

Internetul iubeste sa urasca unele lucruri, precum Iggy Azalea si ceea ce numim “friend zone”, adica o relatie platonica intre doi oameni, in care unul doreste o relatie amoroasa, insa cealalta persoana nu-l poate vedea astfel. Insa sunt “zone” care nu sunt mai bune; oamenii de pe internet le ignora pentru ca deja s-a creat o moda si de ce s-o schimbam?

Zona “Nimeni de care sunt atras nu e atras de mine”. Fiecare mai termina cate o intalnire simtind ca nu s-a creat nicio conexiune, dar cand esti in aceasta zona, termini fiecare interactiune astfel. Ai cereri atat de mari pentru cineva similar incat orice decat o copie de carbon de-a ta va fi distantat de creierul tau. Pentru ca, din oarecare motiv, creierul te-a pacalit ca oricine ar fi atras de mine … nu te merita.

Sa ai standarde ridicate e un lucru bun in multe contexte, de exemplu, cand alegi ce lemn sa folosesti pentru casa sau ce combustibil sa pui in masina, dar din moment ce oamenii nu sunt facuti din lemn, combustibil sau alte materiale pe care le poti cumpara, alte standarde decat “Ma face persoana asta fericit[a] si sa-mi tropaie hormonii?” incet, incet, ajung sa-ti limiteze optiunile. Nu e vorba ca trebuie sa iei pe oricine apuci, desigur. Dar daca te trezesti cautand mai degraba defecte, decat sa te bucuri de compania partenerului, intreaga ta abordare ar putea sa fie gresita.relatie amoroasa

Cultura pop ne-a oferit perceptii nerealistice asupra relatiilor umane, iar un exemplu recent si nebunesc este cel din “Cum am cunuscut-o pe mama voastra” in care Klaus ii spune lui Ted ca “Lebenslanger Schicksalschatz” (sau “iubirea”, gluma fiind ca germana are cuvinte imposibil de lungi) “nu e ceva ce se dezvolta in timp. E ceva ce se intampla instant”, ceea ce evident … nu e adevarat. Cu siguranta mai multi oameni se opun ideii de dragoste la prima vedere, decat ideii de dragoste care apare treptat, din alte sentimente. Lucru care este bun si adevarat si arata ca  nu suntem chiar subjugati culturii pop si ideilor ei nebunesti.

Zona “trebuie sa fiu mereu intr-o relatie”. Daca paragrafele anterioare nu rezoneaza prea mult, poate te regasesti mai mult in aceasta “zona”. Stii cum sa intri intr-o relatie: daca esti timid, bei ceva. Daca nu-ti place sa bei ceva, poti sa incerci dating-ul online. Iar daca esti o persoana complet neinteresanta, duci oamenii la baruri de karaoke. Pentru acesti oameni, nu e greu sa faca pe cineva sa-i placa, ci sa se simta bine atunci cand asta nu se intampla.

Nimanui nu-i place singuratatea, pentru ca daca ar fi fost placuta, nu s-ar fi numit “singuratate”, ci “timp cu mine”. Dar pentru unii oameni nu e doar ceva ce ii intristeaza, ci e o frica paralizanta. Sa nu aiba pe cineva care trebuie sa raspunda atunci cand ii suna este oribil si nu vor sa treaca prin asta nici in ruptul capului.

O alta “zona” neplacuta este “Ramanem la curent unul cu celalalt”. Candva, acest lucru era relativ usor. Trebuie doar sa nu raspunzi la telefonul fix si sansele de nu va intalni cresteau mult. Acum, insa, ii avem trecuti in agenda telefonului mobil, ca prieteni pe Facebook, Twitter, Snapchat sau oricare alta aplicatie de socializare online. Atunci trebuie sa te decizi daca se merita sa-l scoti de la prieteni pe partener sau daca nu pare ca exagerezi. Iar daca nu-l scoti, continui sa-i vezi activitatea de zi cu zi, lucru pe care nu-l vrei neaparat. La urma urmei, nu va mai leaga nimic, deci de ce ai vrea sa vezi ce carte citeste acum?накрутка людей в группу вконтакте скачатьokneo скачать бесплатновзломать wi fi для андроидоформить кредитную карту приват банкаmerit royal fiyatmerit park hotel casino

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here