Zirconiul, material cu proprietăți excelente pentru stomatologie

1
800

Aparut recent pe piata stomatologica, zirconiul este, fara doar si poate, un material excelent. Acesta a revolutionat stomatologia, in conditiile in care niste dinti zirconiu sunt aproape identici cu dintii normali. Zirconiul poate fi folosit cu mai multe scopuri si are o serie de avantaje, care mai de care mai interesante.

Care sunt principalele proprietati ale zirconiului?

Majoritatea celor care aleg dinti zirconiu o fac pentru estetica. Fiind o ceramica alba, acest material asigura un aspect foarte placut, aproape identic cu aspectul unor dinti normali. Un implant cu zirconiu sau o coroana de zirconiu nu contine niciun fel de metal, ceea ce creste foarte mult eficienta estetica.

Rezistenta este un alt punct forte al zirconiului. Pana la aceasta ora, putem spune ca este cel mai rezistent material din stomatologie.

Corpul uman tolereaza acest material fara niciun fel de probleme, neexistand probleme cum ar fi alergiile sau coroziunea.

Din pacate, zirconiul este inca un material scump. Prelucrarea sa este complexa, ceea ce ii creste foarte mult pretul. Acest lucru duce la incapacitatea unui numar mare de oameni de a achizitiona servicii stomatologice ce implica acest material. Viitorul suna bine, insa, preturile fiind intr-o continua scadere.

La ce poate fi folosit zirconiul in stomatologie?

Este ideal pentru constructia unui schelet de sustinere pentru lucrarile ceramice, este deosebit pentru niste lucrari protetice integrale si chiar pentru implanturi dentare. De regula, implanturile dentare sunt realizate din titan, insa bontul poate sa fie confectionat din zirconiu iar avantajele sunt mari. Pe langa efectele estetice obtinute, un implant de zirconiu nu este alergic si nu duce la schimbarea culorii gingiei.

Cum implanturile integral realizate din zirconiu sunt destul de noi, avand o varsta de doar 4 ani, sunt inca destul de scumpe. In viitorul apropiat insa, vor deveni din ce in ce mai accesibile.

Astfel, daca ai nevoie de un implant sau de o lucrare dentara, este bine sa iei in considerare acest material. In ciuda faptului ca este scump, este un material ce poate rezista o viata si iti poate oferi un zambet excelent, chiar si dupa ce dantura ta naturala nu mai raspunde la fel de bine solicitarilor estetice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here