fbpx
Blog

Content-ul si vanzarile – 5 pasi spre rezultate

Vanzarile se fac atat prin oferte, cat si prin continut care sa atraga atentia celor care ajung la el si pe care ii transforma din simpli vizitatori in clienti care, de-a lungul timpului, ajung sa fie recurenti.

In articolul de azi iti spunem 5 pasi prin care poti sa integrezi continutul in strategia de vazari si cum poti sa te folosesti de acesta pentru a ajunge si a convinge cat mai multi oameni ca produsele tale merita sa fie cumparate.

Continutul – parte a funnel-ului de vanzari

Este de la sine inteleg ca absolut tot ce postam sau printam este parte din continut – fie ca vorbim despre texte, imagini sau video. Ajuta-te de acesta pentru a genera vanzari si fa acel efort in plus pentru e iesi in evidenta si a avea rezultatele la care visezi.

1. Ajusteaza continutul la ceea ce oferi

Faptul ca ai o oferta generoasa nu inseamna neaparat mai multe vanzari. Tocmai de aceea trebuie sa potrivesti continutul publicat cu punctele forte ale produselor tale. Cum ii ajuti pe cumparatori sa isi rezolve parte din probleme folosind ceea ce tu comercializezi?

Poti sa faci keyword research, insa nu toate cuvintele cheie pe care le gasesti se potrivesc produselor tale, asa ca ar fi o pierdere de timp sa te legi de acestea. In schimb, creeaza continut care se potriveste atat cu specificul produselor, cat si cu valorile brand-ului. Toate acestea trebuie sa fie in concordanta pentru a avea succes.

2. Spune-le cum rezolvi problema

Intreaba-te ce probleme pot fi rezolvate sau cum poti sa imbunatatesti viata celor care cauta produse ca acelea pe care le comercializezi si imparte continutul pe care urmeaza sa il creezi in sectiuni care raspund diverselor nevoi.

Partile in care este impartit continutul trebuie sa fie logice si sa urmeze o schema care sa ii faca pe vizitatori sa petreaca cat mai mult timp pe site-ul tau in cautarea de informatii si sa ii ajuta sa castige incredere in tine si mai apoi sa devina clienti recurenti.

3. Optimizeaza continutul pentru intentiile de cumparare

Intentia de cumparare este data in functie de cautarile pe care oamenii le fac pe internet. De cele mai multe ori, acestia apeleaza la motoarele de cautare pentru a-si raspunde la intrebari, pentru a cauta informatii sau entertainment.

A raspunde nelamuririlor acestora si cum produsul sau produsele tale le pot imbunatati viata inseamna a-i transforma in cumparatori.

Daca scrii un articol de blog despre ”cum sa…” este foarte usor sa dai link spre produsele cu ajutorul carora pot efectua anumite actiuni si astfel intentia de cumparare va creste si te vor si vedea ca un expert in domeniul tau.

4. Include call to actions

Se stie ca vanzarile pornesc si de la un call to action bine stabilit si care sa indemne spre o actiune pe care vrei tu ca cei care iti viziteaza site-ul sa o faca.

Identifica nevoile lor de cautare si de cumparare si mai apoi include in continut si call to actions care sa se potriveasca nevoilor. Este un truc de a-i face sa apeleze la produsele tale intr-un mod care vine din inconstient.

5. Video

Sa nu uiti niciodata de video. Acesta este cel mai bun mod de a te apropia de audienta ta si de a crea un nou tip de interactiune si apropiere cu ea.

In video ar trebui sa scoti in evidenta cele mai importante atuuri ale produselor tale, felul in care pot sa le foloseasca si cum acestea le imbunatatesc viata.

Iata 5 metode in care sa te folosesti de continut pentru a le spune celor care cauta produse ca cele pe care le comercializezi felul in care se pot folosi de acestea, modul in care raspund nevoilor lor si de ce sa te aleaga pe tine.

Aceste combinatii vor transforma vizitatorii in cumparatori si in cei care te vor recomanda familiei si prietenilor atata timp cat produsele tale le indeplinesc nevoile! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net