fbpx

TikTok este reteaua sociala care a scos in fata continutul video de scurta durata, adica de 15 secunde. Dupa aparitia acesteia au inceput si celelalte platforme – Facebook, Instagram, YouTube si chiar si LinkedIn – sa ofere acest feature.

In ultimele saptamani insa au aparut tot felul de zvonuri care spuneau ca TikTok testeaza optiunea de a adauga videouri de pana la 10 minute.

Ei bine, aceste zvonuri s-au confirmat de catre echipa si in curand optiunea de a uploada videouri lungi de pana la 10 minute pe platforma s-a concretizat si in urmatoarele saptamani toti userii care au un cont pe platforma vor putea sa isi diversifice continutul.

Traseul TikTok a inceput de la videouri de 15 secunde, apoi au ajuns la 60, in iulie anul trecut au sarit la 3 minute, iar acum vedem ca vor fi de pana la 10 minute lungime.

Reprezentantii TikTok spun ca s-au gandit mereu sa imbunatateasca experienta audientei pe platforma si sa ofere mereu noi oportunitati de a o dezvolta si de a o face mult mai bogata cu fiecare update, fie ca vorbim despre filtre si muzica noua sau, cum observam, lungimea continutului care poate fi postat.

Ce directii poate aduce acest tip de continut

Faptul ca userii vor putea posta continut de pana la 10 minute deschide noi oportunitati atat pentru artisti, cat si pentru influenceri sau regular users de a publica tipuri de content care pana acum trebuia sa fie segmentat sau sa nu fie postat deloc.

Artistii vor putea sa urce videouri ale melodiilor care apareau pana acum pe YouTube sau Facebook, deoarece aceste platforme aveau deja posibilitatea de a posta continut video de lunga durata.

Cei care ofera tutoriale gratuite au si ei un nou mediu in care sa se desfasoare, fara a trimite userii care vor sa vada mai multe informatii pe alte platforme si sa se deconecteze de la flowul in care intrasera de cand au inceput sa priveasca un video.

Influencerii vor putea demara campanii noi pentru brandurile cu care lucreaza si sa transforme continutul de pe alte platforme intr-unul care sa se potriveasca stilului si audientei de pe TikTok.

Brandurile care au facut un pas inainte spre comunitatea lor de pe aceasta platforma au si ei un nou loc de joaca pentru a-si demonstra creativitatea. Si aici vor avea posibilitatea de a-si afisa echipa, produsul, tutoriale despre cum acesta poate fi folosit si multe altele. Creativitatea nu are limite!

Userii care nu fac parte din nicio categorie dintre cele descrise mai sus vor putea si ei sa se dezvolte din acest punct de vedere si sa diversifice continutul de pe platforma.

TikTok este deja a treia cea mai folosita retea sociala pe langa Facebook si Instagram, cu o baza de date mereu in crestere datorita noilor features pe care le adauga constant.

Suntem convinsi ca si aceasta trecere la continut video mai de lunga durata este rezultatul feedbackului primit de la useri, care cu siguranta au cerut aceasta posibilitate.

Suntem curiosi de ceea ce va urma si de cum atat brandurile, cat si artistii independenti si ceilalti useri vor profita de acest nou feature care va tine pe toata lumea mai mult pe platforma si nu va mai intrerupe experienta spectatorilor. 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net