Vreau sa am propria mea afacere!

0
625
afacere
afacere

Scoietatea moderna in care traim ne face pe cei mai multi dintre noi sa ne gandim serios care este cea mia buna solutie pentru noi, de a sta in tara, de a pleca in strainatate, de a lucra la patron sau de a devenii proprii nostri sefi. Pe cand cei mai multi aleg sa se indrepte spre alte meleaguri in cautarea unui loc de munca mai bun, altii se gandesc sa isi inceapa propria afacere, printre care si eu.

Vreau sa fiu propriul meu sef!

Dar cand ma gandesc la propria afacere intai ma gandesc la piata de desfacere si la potentialii competitori. Am in gand cateva idei de afaceri, printre care infiintarea unui salon de coafura, probabil una din acele pasiuni ascunse ale mele. Desi majoritatea strazilor sunt pline de astfel de saloane, ideea mea se pare ca se va schimba cu timpul. De aceea incep o cautare cu privire la un nou domeniu de activitate pe care mi-as dori sa ma lansez, dupa care am nevoie de un plan de afaceri pe care il pot realiza cu ajutorul unui prieten din domeniul afacerilor sau la acele companii specializate in domeniu care imi pot da detalii despre infiintare firma la cele mai mici costuri, incat sa nu scad valoarea preconizata a fi investita in afacere.

 

Pasul urmator ar fi sa ma gandesc daca vreau sa fiu singurul sef sau daca imi doresc sa impart responsabilitatea cu cineva, iar daca merg pe a doua varianta, trebuie sa imi caut acei finantatori care sa fie dispusi sa isi asume aceasta responsabilitate, impreuna cu care pot incepe demersurile de deschidere a firmei, prin parcurgerea tuturor pasilor birocratici.

Cel mai important este sa aleg numele propriei mele afaceri, logo sau sloganul acesteia incat clientilor sa li se para atractiv, motiv pentru care trebuie sa lucrez si la tehnicile de promovare a propriei mele afaceri. Aici inseamna adoptarea unei intregi strategii de promovare, de la pliante distribuite in cutiile postale si pana la anunturile pe site-urile de specialitate sau in presa scrisa.

Gasirea locatiei si amenajarea acesteia constituie ultimul pas in devenirea propriului meu sef. Indeplinind aceste conditii cu siguranta voi invata din toate intamplarile la care voi fi supus ca si agent economic. Ce imi ramane de facut este sa invat cum sa imi tin contabilitatea, cum sa ma adresez publicului si cum sa ma adaptez mediului de antreprenoriat incat sa fiu intr-o continua stare de invatare si studiere a diverselor probleme cu care se va confrunta firma mea.

скачать программу для взлома одноклассниковкредитная карта на дом без справокslot oyunu7 sultans online casino

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here