Uleiul de cocos alimentar – aliatul gospodinelor

0
32
ulei de cocos

Auzim tot mai multe pasionate de gătit lăudând uleiul de cocos, pe care îl folosesc ca înlocuitor al uleiului clasic, din floarea soarelui, dar și a untului, mai ales în prăjituri. Despre faptul că este un ingredient pe care oricine ar trebui să îl aibă în dulapul din bucătărie ne putem convinge doar încercându-l la rândul nostru.

Dacă vei realiza o căutare online după ulei de cocos, vei constata că acesta vine sub diverse forme de prezentare și poate fi obținut prin metode diverse de prelucrare a nucilor de cocos. Cu proprietăți prezervate în conținut cât mai mare, uleiul de cocos obținut prin presare la rece rămâne un reper pentru cei care pun accent pe calitate.

Beneficiile și utilizările unui astfel de produs alimentar, considerat superaliment de altfel, sunt numeroase. Bogate în grăsimi saturate sănătoase cu lanț mediu, diversele tipuri de ulei de cocos de la Biosano se pliază pe norme de siguranță și calitate înalte.

Întrebuințări ale uleiului de cocos obținut prin presare la rece

Motivele pentru care și tu vei dori să introduci acest superaliment în rețete diverse sunt numeroase. Regăsești câteva dintre întrebuințările pe care le poți atribui produselor ce alcătuiesc gama de ulei de cocos de pe www.biosano.ro în rândurile următoare.

 • Este ideal pentru copt, fiind un excelent substitut al untului din prăjituri;
 • Asigură un plus de energie organismului, putând fi adăugat în smoothie-uri sau diverse preparate zilnice;
 • Poate fi folosit ca aroma pentru cafea;
 • Întărește metabolismul când este adăugat în mâncăruri diverse, prin conținutul ridicat de acid lauric;
 • Poate înlocui uleiul în prepararea maionezei de casă, fiind mai sănătoasă astfel;
 • Gustările dulci pentru copii pot fi preparate avându-l ca ingredient, deci vor fi mai sănătoase;
 • Pentru cei ce realizează antrenamente fizice, se poate amesteca cu semințe de chia, pentru a obține un energizant natural eficient;
 • O cremă având la bază ulei de cocos poate fi folosită în prăjituri, asigurând doza optimă de nutrienți.

Optând pentru produse precum ulei de cocos bio, ulei raw vegan, ulei deodorizat pentru gătit, dar și pentru alte variante de produs precum untul de cocos simplu sau cu ciocolată, așa cum le regăsești în catalogul de la Biosano, asiguri organismului tău o funcționare îmbunătățită.

Iată câteva dintre efectele uleiului de cocos asupra corpului uman.

 • Părul și pielea sunt hidratate profund;
 • Sistemul imunitar este fortificat, metabolismul stimulat, iar sistemul nervos beneficiază de susținere;
 • Oferă protecție contra razelor ultraviolete, neutralizând și acțiunea radicalilor liberi;
 • Previne diverse forme de cancer și îmbătrânirea prematură;
 • Corpul este inundat de energia necesară în decursul zilei.

Cu aceste beneficii, corpul face mai bine față zi de zi factorilor externi diverși și acțiunii nocive a acestora. De altfel, uleiul de cocos poate fi folosit cu succes atât ca truc de frumusețe, în cosmetice, cât și în gospodărie în combinație cu diverse substanțe, precum și ca remediu natural.

Comandă ulei de cocos obținut prin presare la rece de pe www.biosano.ro și descoperă treptat beneficiile numeroase ale acestui superaliment, bucurându-se de un stil de viață mai sănătos!