Top 10 cele mai stranii inchisori din lume

0
920
Alcatraz

Recent am devenit interesata de articolele prezentate in stilul topurilor, deoarece in ultima vreme am descoperit nenumarate lucruri interesante din mai multe domenii. In urma lecturarii unui articol extrem de interesant de pe blogul turistul.eu pe care-l urmaresc constant, am inceput sa devin tot mai atrasa de misterele lumii. Acest lucru m-a determinat sa ma informez cu privire la nenumarate subiecte, printre care se numara si inchisorile stranii din intreaga lume. In continuare veti putea citi cateva informatii extrem de interesante, care va vor starni si mai mult interesul asupra acestor subiecte. Iata care sunt cele mai ciudate inchisori din lume:

  1. Inchisoarea din Alcatraz alcatraz penitenciardin San Francisco – este cea mai cunoscuta inchisoare de pe planeta chiar daca nu mai functioneaza inca din anul 1963. Aceasta a devenit cu mult mai celebra in momentul in care i-au fost dedicate doua filme precum Escape from Alcatraz (din anul 1979) si The Rock (din anul 1996). Aceasta era cunoscuta ca fiind cea mai puternic securizata inchisoare. Potrivit statisticilor, nici un detinut nu a reusit sa evadeze.
  2. In San Carlos din Cuba se afla cea mai dura inchisoare din lume. Detinutii nu beneficiaza de conditii bune, caci cladirea nu are de camere video, iar gardienii au voie sa ii bata sau chiar sa ii impuste pe prizonieri. Mai mult de atat, celulele sunt minuscule, astfel ca detinutii abia incap.
  3. In Pelican Bay State Prison din California ajung cei mai periculosi criminali din zona. Aceasta inchisoare este cunoscuta pentru multiplele conflicte care s-au iscat intre detinuti si gardieni.
  4. Inchisoarea din San Pedro (Bolivia) este cea mai neobisnuita. In interiorul acestora se afla o cu totul alta lume: exista restaurante, frizerii, magazine si copii in spatii de joaca. Pentru ca detinutii sa poata profita de cele oferite, trebuie sa munceasca  si sa plateasca.
  5. Inchisoarea Carandiru din Brazilia este cunoscuta ca in cei 46 de ani de functionare, a facut peste 1300 de victime. Din cauza proastelor conditii, majoritatea detinutilor au ajuns sa fie infectati cu virusul HIV. In cladire sunt prizonieri 7.500 de oameni, insa capacitatea acesteia este doar de 1.000 de locuri.inchisoare
  6. Penitenciarul ADX din Colorado a fost consturita in ideea de a inlocui Alcatrazul. Prizonierii aflati aici sunt de cele mai multe ori torturati din punct de vedere psihologic: li se interzice comunicarea cu ceilalti si nu beneficiaza de nici o sursa de iluminare timp de aproximativ 22 de ore pe zi.
  7. Penitenciarul din Cebu (Filipine) ar putea fi numit cel mai vesel. Acesta este cunoscut pentru nenumaratele activitati (dansul si alte actiuni culturale) pe care detinutii le realizeaza. Aceasta nu doar ca inveseleste prizonierii, dar sunt si platiti daca isi indeplinesc corespunzator sarcinile.
  8. In La Sabaneta din Venezuela se afla cea mai saraca inchisoare. Peste 700 de detinuti au suferit de holera si nu au voie sa munceasca in cadrul acesteia.
  9. In Aranjuez din Spania se afla cea mai deosebita inchisoare din lume. Acolo exista incaperi speciale in care detinutii pot sta impreuna cu familia. Penitenciarul beneficiaza de camere frumos decorate, de un dispensar si de un spatiu de joaca pentru cei mici.
  10. Detinutii din Gitarama (Rwanda) sunt lasati sa moara de foame si sa putrezeasa printre ceilalti colegi. Din cauza acestui lucru, oamenii recurg la canibalism, se imbolnavesc si ajung sa traiasca precum intr-o jungla.

Blogger: Cerasela S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here