Suntem rasisti daca ne intalnim cu oameni din aceeasi rasa…

0
372

Statisticile arata ca majoritatea oamenilor care folosesc site-uri de dating se simt mult mai confortabil cu oameni care fac parte din aceeasi rasa. Statisticile efectuate la inceputul acestui an pe site-ul de dating OK Cupid, arata ca utilizatorii acestor site-uri prefera sa se intalneasca cu cineva care este de aceeasi rasa cu ei.

Jurnalista Mona Chalabi crede ca, desi exista o varietate mare de motive pe care oamenii si le exprima in momentul in care cauta un partener, exista si o tendinta in care oamenii se expun si in fata unor preferinte rasiale negative. Chalabi ofera cateva exemple a femeilor asiatice care folosesc astfel de site-uri, care sunt privite ca fiind supuse si docile- in mod ingrijorat acest stereotip le face destul de populare pe aceste femei-, in timp ce barbatii asiatici nu stau foarte bine la cest capitol. Jurnalista sustine ca a venit timpul de a analiza cum ne afecteaza sistemul rasial alegerile in dragoste.

Barbatii care nu sunt de culoare au aplicat o “sanctiune” catre femeile de culoare, in timp ce barbatii negri au aratat putina preferinta rasiala. Toate femeile prefera barbati din aceeasi rasa, insa au criticat barbatii negri si pe cei asiatici. Aceste prejudecati sunt omniprezente pe site-ul de dating OK Cupid. De exemplu, 82% din barbatii care nu sunt de culoare au aratat unele preudecati fata de femeile negre.

Cu siguranta, utilizatorii site-ul OK Cupid nu sunt mai deschisi la minte decat obisnuiau sa fie. Mai mult decat atat, prejudecatile rasiale s-au intensificat foarte mult. Utilizatorii sustin ca nu au nimic impotriva in a se intalni cu cineva care nu e de aceeasi rasa cu a lor, insa, in practica, nu se intampla acelasi lucru.

Indiferent de culoarea pe care o avem, toti suntem oameni, iar acest lucru nu ar trebui sa ne impiedice din a comunica intre noi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here