Sugababes: “Push the Button”

0
641
Sugababes - Push the Button

Astazi m-a apucat o usoara nostalgie pentru muzica formatiei pop/dance de fete, Sugababes. Acestea au debutat in 2000 cu un cantec mai mult decat grozav, “Overload”. De-a lungul anilor au avut o serie de hit-uri, precum “Freak Like Me”, “Round Round”, “Hole in the Head” si “About You Know”, insa cred ca niciuna nu se compara cu cel mai mare hit al lor, “Push the Button” (2005).

Piesa a fost scrisa de cele trei membre in colaborare cu Dallas Austin. Un lucru care le-a diferentiat pe fete de alte formatii similare a fost faptul ca acestea participau la procesul de creatie a pieselor, compunand versuri sau linii melodice. Dupa ce Mutya a plecat, acest lucru a inceput sa se intample tot mai rar, iar dupa plecarea Keishei, a incetat cu totul. Cantecul a fost inspirat de un eveniment real: in perioada in care fetele lucrau cu Austin, Keishei a inceput sa-i placa de un alt artist care colabora cu acesta in acea perioada. Desi aceasta flirta cu el si el parea sa o placa, artistul nenumit nu se prindea de indiciile pe care i le dadea muziciana. Ca raspuns, fetele au scris cantecul.

Criticii au fost foarte impresionati de compozitie, fiind numit cel mai bun cantec de pe album de majoritatea. Alti critici au fost si mai ingaduitori, descriindu-l ca fiind unul dintre cele mai bune discuri single ale anilor 2000, afirmatie cu care sunt complet de acord.

Succesul comercial a fost neasteptat, dar meritat: single-ul a atins prima pozitie in Austria, Irlanda, Noua Zeelanda, Regatul Unit si Turcia, clasandu-se pe locul secund in Belgia, Germania, Norvegia, Romania si Ungaria – in Romania au fost oprite sa inscrie primul lor no.1 de catre mega hit-ul Madonnei, “Hung Up”.

Succesul piesei celor de la Sugababes s-a datorat, in parte, si videoclipului iconic care a insotit-o, prezentand fetele dansand intr-un lift si coborand, pe rand, la etaje diferite, pentru a se duce cate un barbat. Videoclipul, foarte plin de culoare, atrage si datorita continutului sexual, insa, comparand cu tot ceea ce se intampla in clipuri inca de pe atunci, este mult prea putin controversat.

заказать кредитную карту по почте без справокmybet casinoslots oyunlar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here