Sucevenii stau si acum la coada, pentru plata taxelor si impozitelor

0
27
www.suceavalive.ro

Nu exista an in care lumea sa nu se surprinda cu cata o amintire nostalgica a vremurilor de demult. Unii ar spune ca tinerii sunt prea ironici, nestiind cu adevarat ce viata amara aveau oamenii in perioada comunismului – statul la coada pentru prea putin din cate ar fi avut nevoie sa cumpere fiecare. Insa dupa ani si ani se pare ca astfel de obiceiuri se intorc, ironic.

Plata taxelor si impozitelor

Conform legii in vigoare, cei care isi achita indatoririle catre stat pana  la data de 31 martie primesc o scutire de 10% din totalul sumei pe care trebuie sa o achite. O adevarata afacere pentru unii care se pare ca nu intarzie sa plateasca totul. Inca din prima zi de dupa vacanta sarbatorilor de iarna, sucevenii, desi la nivelul tarii s-a intamplat la fel si in alte orase, au stat la coada.

Din seria de stiri Suceava aceasta starneste cu siguranta si amuzament. Asta pentru ca plata la ghiseu nu este singura modalitate si mai ales pentru ca mai este atat de mult timp pana cand iese din vigoare reducerea de 10% aplicata.

O mare parte dintre cei care au stat la coada pentru o astfel de misiune sunt persoane cu statut de pensionar. Din nou, ironic mai ales pentru unii, se pare ca cei de varsta a treia stiu sa ofere si o lectie despre responsabilitate.

Ceva mai „acuta” se pare ca a fost situatia in alte orase, unde cozile au inceput sa se formeze inca de la 5 dimineata. Asadar cetatenii au stat la rand ore in sir pana cand a inceput programul ghiseelor. Unii nu stiau exact cat au de plata dar au venit pregatiti, pentru a nu mai face si un alt drum. Se intampla in Galati, unde se pare ca nu este  prima data cand se intampla asta. Poate ca nu ar trebui sa ne mire nici faptul ca va deveni o oarecare traditie in fiecare an.

Alte stiri pentru tine

Este un interes constant ce se intampla prin institutiile publice, mai alea cand planuiesti sa iti rezolvi o situatie si te trezesti in aglomeratie epuizanta. Asadar, fii la curent cu informatii Suceava privind politica, administratia, partea sociala, culturala si nu numai. Suceava Live este o recomandare, acolo unde stirile sunt la zi, te informezi despre tot ce este local, fara sa mai cauti in mod special sectiunea pentru orasul tau.

Daca te intereseaza programul la Inmatriculari Auto sau Pasapoarte afla ca cele doua au program prelungit, ca drept urmare a nevoii de a recupera zilele libere din data de 24 si 31 decembrie. Afla despre apelul la umanitate de a ajuta pe cei care chiar merita asta, despre turism si politica din tara.