Spune stop fumatului

0
449
fumat

Fumatul nu ar trebui sa faca parte din viata noastra, fiind tot mai putin acceptat in societate. Majoritatea locurilor de munca, restaurante, teatre si centre comerciale interzic fumatul, iar fumatorilor le este din ce in ce mai greu sa se adapteze in anumite medii. Iata cateva argumente care iti vin in ajutor pentru a renunta la fumat, pentru ca stim cat de greu iti este sa renunti si singur nu vei reusi doar daca nu esti foarte motivat si ai o ambitie de fier.

Care sunt efectele negative ale fumatului?

Fumatul ucide din ce in ce mai multi oameni, mai multi decat o face obezitatea, care este o boala alarmanta in zilele noastre, ar fi bine sa spui stop fumatului. Studiile au aratat ca in tigari exista aproximativ 600 de ingrediente, iar la temperatura de ardere se creeaza mai mult de 7000 de produse chimice care ne afecteaza sanatatea. Aceste substante sunt daunatoare pentru fumatori, dar mai afectate sunt persoanele pasive expuse la fumul de tigara.

Exista o multime de motive pentru care ar trebui sa renunti la fumat, dar cel mai important tine de sanatatea ta si a celor din jur. Un alt motiv ar fi economisirea banilor. In mod inconstient, fumatorii cheltuie o mica avere pe tigari.

Tigarile stau la baza problemelor respiratorii. Ca fumator activ sau pasiv esti dispus la aparitia tulburarilor respiratorii si la boli pulmonare sau tuberculoza. Spune stop fumatului! Monoxidul de carbon din fumul de tigara patrunde in fluxul sanguin si reduce capacitatea de a transporta oxigenul.

Fumatorii sunt mai predispusi sa faca diabet de tip II. Indiferent ca esti fumator activ sau pasiv, riscul de a dobandi diabet zaharat de tip II, este mult mai crescut decat la o persoana care nu fumeaza. Diabetul este o boala care aduce o multime de complicatii si impune un regim de viata strict.

Fumatul accelereaza imbatranirea pielii, contribuie la aparitia ridurilor si reduce productia de colagen si elastina. Colagenul si elastina ofera fermitate, rezistenta si elasticitate pielii, dar cu tigarile este tot mai greu sa ne mentinem asta la nivel ridicat, asadar stop fumatului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here