Sistemul medical din Romania, intre victime si resuscitari

0
372
sistemul sanitar
sistemul sanitar

Ne plangem cu totii de sistemul medical din Romania. Este si normal, cand observi ca nu sunt conditii si mai rau nu exista nici personal care sa se ocupe de paciente. Asa ceva devine strigator la cer. Dar este sistemul in sine de vina?

Avem medici care fac cinste tarii. Unii au plecat in strainatate si dupa un timp au decis ca este mai bine sa vina in tara si sa puna bazele unui nou sistem. S-au gandit ca daca nu ei atunci cine. Altii nu au plecat deloc, gandind ca in cele din urma vor avea acea sansa la mai bine. Doar ca din ambele cazuri nu ne-am lasat cu mare lucru.

Ultimele scandaluri sau ceea ce starneste revolta, cazuri puse sau repuse in lumina aduc aminte de inconstienta unora. Cu totii avem zile grele si mai putin placute la locul de munca. Multi dintre noi simt ca fac un compromis de a munci acolo unde satisfactia nu este cea dorita. Dar au nevoie de bani. Asta, totusi, nu este o scuza pentru cei si cele care nu isi fac munca acolo unde vieti omenesti sunt la mijloc. Adica, cum sa dai vina pe pacienta ca a nascut si tu nu ai fost pe faza? Dar tu unde erai? Pentru ce esti platita pe postul respectiv?

Este inadmisibil ca o rezidenta sa omoare o pacienta pentru ca nu are experienta. Poate ca scuza ei este lipsa de experienta insa nu acelasi lucru se poate spune despre cei care ar fi trebuit sa o supravegheze. Lasam asadar sistemul medical in grija celor care se cam cred Dumnezeu. Lasam totul in maini nepricepute care ne afecteaza. Urmatorul care are nevoie de anestezie ai putea fi chiar tu – te increzi in cei care astazi ar trebui sa iti garantezre ingrijire?

Traim inca rudimentar desi nu ne dorim sa admitem asta. Traim infect si sistemul medical nu ne ajuta; in cel mai bun caz ne resusciteaza.программа для взлома вай фай на айфонкак накрутить друзей в группу вконтакте бесплатноwihack mobile 4pdaприватбанк кредитная картаcasinooyunlarigazino oyunlar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here