Simona Halep – locul secund in topul WTA

0
684
Simona Halep
Simona Halep

 

Jucatoarea de tenis, Simona Halep, se afla acum pe locul 2 mondial, castigand de-a lungul carierei sale 11 turnee WTA (Women’s Tennis Association). Asta la simplu, turneul Premier Mandatory de la Indian Wells fiind cel mai important turneu al sau. Simona Halep a mai jucat trei finale WTA (2010, 2011, 2012) insa toate au fost pierdute. Halep s-a nascut pe 27 septembrie 1991 in Constanta, intr-o familie de aromani si a inceput sa joace tenis la varsta de patru ani. La sase ani, aceasta practica deja zilnic acest sport. La varsta de 16 ani, s-a mutat in Bucuresti dorind sa-si continue cariera in tenis.

Women’s Tennis Association (WTA), fondata de Billie Jean King in 1973, este cel mai mare turneu profesional de tenis pentru femei din lume.

In urma turneului sau, si al rivalei sale Maria Sarapova, de saptamana trecuta de la Stuttgart, jucatoarea de tenis, Simona Halep, a ajuns pe locul 2 in clasamentul WTA.

Clasamentul general

Lider, in cadrul clasamentului este in continuare, jucatoarea americana Serena Williams, cu 9981 de puncte, Simona Halep urcand de pe locul 3 pe locul 2 cu 7755 puncte. Maria Sarapova a coborat de pe locul 2 pe locul 3 cu un numar de 7525 puncte, fiind detronata de catre Halep, care a avut un avans de 230 puncte in fata rusoaicei Sarapova.

Lupta pentru locul doi in clasamentul WTA este una aprinsa, iar Sarapova si Halep au numeroase puncte de aparat la turneele de la Madrid si Roland Garros.

Alte patru romance se afla in top 100 WTA: Irina – Camelia Begu este cea de-a doua romanca, din clasamanetul Women’s Tennis Association, care se mentine pe locul 33, avand 1409 puncte; Monica Niculescu a urcat de pe locul 62 pe 61, cu 848 de puncte; Alexandra Dulgheru a urcat de pe 70 pe 69, cu 791 de puncte, iar Andreea Mitu a urcat trei poziții și se află pe locul 100, cu 586 puncte, inregistrand cea mai buna clasare din cariera sa.калькулятор кредитной карты втб 24merit cristaldel rio casino

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here