Shakira

1
812
Shakira
Shakira

Shakira Isabel Mebarak Ripoll (nascuta pe doi februarie 1977) este o cantareata, compozitoare, dansatoare, producatoare muzicala, coregrafa si model columbiana. Nascuta si crescuta in Barranquilla, a inceput sa interpreteze in perioada anilor de scoala, folosindu-se de influente hispanice, arabe si rock and roll, precum si abilitati de dansatoare din buric. Shakira si-a lansat primele albume de studio la inceput anilor 1990, “Magia” si “Peligro”, fara sa obtina succesul comercial; a inceput sa se bucure de popularitate in America Latina cu albumele “Pies Descalzos” (1996) si “Donde Estan los Ladrones?” (1998).

Shakira a debutat in piata anglofona cu al cincilea album de studio, “Laundry Service”, inregistrat in engleza. Primul extras pe single, “Whenever ,Wherever” a fost cel mai bine vandut disc single al anului 2002. Succesul ei a continuat cu albumele “Fijacion Oral, Vol. 1” si “Oral Fixation, Vol. 2” , ambele in 2005, al doilea continand cel mai bine vandut single al secolului al XXI-lea, “Hips Don’t Lie”. Urmatoarele albume, “She Wolf” (2009) si “Sale el Sol” (2010) s-au bucurat de recenzii pozitive, insa au suferit din punct de vedere comercial din cauza promovarii limitate, ca urmare a neimplicarii casei de discuri Epic in promovare. Cantecul  “Waka Waka (This Time for Africa)” a devenit cel mai bine vandut cantec al Cupei Mondiale; avand mai mult de 889.000.000 de vizualizari pe YouTube, este unul dintre cele mai vizualizate videoclipuri din istoria sitului web. Incepand cu 2013, Shakira a aparut in versiunea americana a emisiunii “The Voice”, fiind “antrenor” in sezoanele patru si sase. Al zecea ei album, “Shakira” (2014) a produs hit-ul “Can’t Remember to Forget You”, in colaborare cu Rihanna.

Shakira a castigat mai multe premii de-a lungul carierei, incusiv doua premii Grammy si opt Latin Grammy, cinci MTV Video Music Awards, sapte Billboard Music Awards, fiind si nominalizata la Globurile de Aur. Are o stea pe Walk of Fame in Hollywood si a vandut mai mult de 70 de milioane de albume si 125 de milioane de discuri single in toata lumea, fiind al treilea cel mai bine vandut artist latino, dupa Julio Iglesias si Gloria Estefan. In iulie 2014, a devenit prima persoana cu 100 de milioane de aprecieri pe Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here