fbpx
Blog Business Marketing SEO

5 sfaturi pentru extinderea internationala

Vine un moment in viata oricarui business in care iti doresti sa ajungi international, mai ales daca ai incredere oarba in produsele pe care le comercializezi si stii ca s-ar potrivi de minune sa ajunga si la alte nise.

In articolul de azi iti spunem 5 sfaturi de care sa tii cont atunci cand te gandesti la o expansiune internationala, fie ca vorbim despre tari invecinate sau de peste oceane.

Sfaturi pentru a ajunge pe pietele internationale

Daca si tu iti doresti ca businessul tau sa fie cunoscut international si sa ai si clienti straini, iata cateva sfaturi care sa iti vina in ajutor inainte sa faci vreun pas in acest sens.

1. Fa oferte diferite pentru fiecare tara in parte

Tarile si culturile sunt toate diferite, asa ca si ofertele pe care le creezi trebuie sa fie la fel. Gandeste-te si atunci cand faci oferte pentru regiuni diferite din Romania ca trebuie sa le gandesti in mod individual pe fiecare.

Iata cateva intrebari la care sa iti raspunzi:

  • Produsul este potrivit pentru cei din alte tari?
  • Voi avea probleme la vama?
  • Care este competitia mea de acolo?
  • Gasesc delivery care sa le transporte in conditii de siguranta?

In functie de raspunsurile la aceste intrebari poti sa iti dai seama daca o expansiune este sau nu de bun augur pentru afacerea ta.

2. Traducerea (si) pentru SEO

In general oamenilor le place sa cumpere produse despre care pot citi detalii in limba nativa. Acesta este unul dintre subiectele la care trebuie sa te gandesti atunci cand incepi sa creezi continut pentru acestea. Apoi, nu uita ca trebuie sa iei in considerare si partea de SEO pentru ca sa ajungi in topul cautarilor.

Asadar, un alt aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este traducerea facuta de cineva specializat in acest domeniu si care sa cunoasca termenii cheie pentru businessul tau in alte limbi. Aceasta va fi o alta investitie de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa ajungi in alte tari.

3. Metode de plata

Faptul ca in occident metodele preferate de plata sunt cele cu cardul si foarte putin spre 0 cash este un adevar de care trebuie sa fii constient. Tocmai de aceea un alt aspect important pe care sa il ai in vedere este disponibilitatea de a face metodele de plata cat mai diverse pentru a castiga o plaja cat mai larga de clienti.

Moneda locala si schimbul valutar + comisioanele sunt alte cheltuieli pe care trebuie sa ti le asumi.

4. Logistica de peste granite

Ca vei ajunge in afara granitelor este un lucru de la sine inteles. De ce trebuie sa tii cont este partea de transport, adica o companie sau mai multe de curierat care iti pot garanta faptul ca vor livra produsele intacte pana la destinatie.

Costul transportului si al vamii trebuie gandit in asa fel incat sa fie cat mai accesibil atat pentru tine, cat si pentru clientul final. Timpul de livrare este iarasi decisiv, mai ales in functie de tipul de produs pe care il comercializezi.

5. Incearca

Vremurile in care traim ne dau o mare disponibilitate la a face teste si a vedea ce prinde la o noua comunitate si ce nu. Asadar, cel mai bine este sa incepi cu lansarea produselor in tari apropiate ca distanta si nu neaparat ca si cultura sa vezi daca prind.

In tot acest proces insa trebuie sa iti asumi costuri pe care probabil nu le vei recupera sau le vei recastiga cel putin inzecit. Ca in orice stadiu al unui business, exista o marja de eroare pe care ti-o asumi pentru aceasta parte de testare de noi teritorii.

Masoara cu atentie avantajele si dezavantajele unei expansiuni ale businessului si apoi ia o decizie din acest punct de vedere!

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net