Semne care iti indica nevoia de a merge la veterinar cu animalul de companie

0
41
clinica veterinara Suceava fanvet.ro

Daca ai un animal de companie, atunci stii cat este de dificil sa iti dai seama daca acesta are o problema de sanatate. Atunci cand simptomele pe care le experimenteaza sunt vagi si nu iti sugereaza nimic, cel mai bine este sa te prezinti cu el la medicul veterinar. Poate fi vorba despre un semn care sa te ingrijoreze sau nu. Oricum ar fi, ideal este sa nu amani vizita la specialist prea mult pentru a nu pune viata necuvantatorului in pericol.

Ar putea fi de altfel vorba si despre simptome care iti sunt straine. Pur si simplu faptul ca pisica sau catelul sta suparat ar trebuie sa iti traga un semnal de alarma. Mergi cu el la o clinica veterinara Suceava sau in orasul de care apartii pentru ca specialistul sa realizeze un control de rutina. Este mai sigur, cand vine vorba despre sanatatea acestuia, sa mergi la medic decat sa cauti solutii online.

Iata care sunt de altfel cateva dintre cel mai frecvent intalnite simptome care iti transmit ca animalul tau de companie are nevoie de atentie medicala.

Lipsa poftei de mancare

Este necesar sa ajungi imediat in cabinetul veterinarului daca animalul de companie refuza sa manance. Mai ales daca acesta pare obosit, nu consuma lichide si are o stare generala proasta, trebuie sa beneficieze de atentia specialistului.

Cauzele pentru care se gaseste intr-o astfel de stare pot fi numeroase. De exemplu ar putea fi vorba despre paraziti – o cauza frecvent intalnita in randul necuvantatoarelor, o tumoare, infectie, boli ale gurii. Veterinarul va determina cauza si va stabili un tratament potrivit pentru animalutul tau.

Sete in exces

In principal consuma cantitati mari de apa animalele de companie care servesc frecvent hrana uscata. Daca si tu ii asiguri mai mult nutrientii din acest tip de alimentatie, asigura-te ca va consuma si o cantitate suficienta de lichide. Deshidratarea constituie o cauza frecventa pentru care apar schimbari in starea acestuia. Pe de cealalata parte, apa in exces este o problema grava, intrucat poate fi vorba despre probleme ale rinichilor sau diabet.

Urinare frecventa

In cazul in care observi ca animalul tau de companie face asta de mai mult de 6 ori intr-o zi, il poti considera un simptom al unei afectiuni. Asigura-te ca nu are nici o problema de sanatate, mergand cu el la veterinar.

Agresiune neasteptata

Iata un alt motiv de ingrijorare, unul care poate iti atrage mai mult atentia. De obicei, necuvantatoarele sunt mai agresive atunci cand experimenteaza dureri. Asta ii creaza instant stari de nevrozitate, ce se manifesta prin agresiune subita. Poate ca se intampla asta numai cand il atingi in zona afectata. Motivele pot fi numeroase – artrita, lovituri, probleme dentare, infectii. Poti afla intr-un singur fel – mergi cu el la o clinica precum Fanvet, despre care stii ca ofera servicii veterinare impecabile si va pune un diagnostic adecvat.

Si altele pot fi semnele care iti indica prezenta unei afectiuni ale animalului de companie – ochi rosii, secretii, respiratie neplacuta, caderea parului, tendinta de a se ascunde etc. Nu sta nepasator fata de niciunul dintre acestea si mergi cu animalul la un control.