Scoala de soferi

0
350

Am un prieten tinerel care vrea sa faca scoala de soferi. Ce sa-i faci, vrea si el carnet, sa poata sa-si intinda nervii prin traficul din Romania. Am incercat sa-l conving ca e mai bine cu autobuzul si cu bicicleta, dar e hotarat, vrea sa conduca. Si mi-a cerut sfatul cu privire la alegerea scolii de soferi care sa-i faca experienta usoara.

Cum a trecut ceva timp de cand m-am facut sofer, a trebuit sa fac un efort de memorie ca sa-i pot da omului niscaiva sfaturi.

Asadar, ce e important de stiut atunci cand iti alegi scoala de soferi, din memoriile subsemnatului:

  • daca vrei permisul pentru categoria B, va trebui sa faci 24 de ore de pregatire teoretica si 30 de ore de pregatire practica; daca esti paralel cu condusul si simti ca nu se leaga nimic de tine, iti mai cumperi niste ore in plus;
  • nu trebuie sa alegi scoala, ci instructorul potrivit. Daca alegi o scoala de soferi doar pentru ca e mai ieftina sau pentru ca e in apropierea domiciliului tau, e posibil sa faci o greseala. Intereseaza-te care sunt cei mai buni instructori din oras si alege scoala unde preda instructorul respectiv; un instructor bun face cat 10 scoli mediocre;
  • cum si unde gasesti scolile si instructorii de top? Vezi pe odat.ro lista cu scolile de soferi din Romania: www.odat.ro/scoala-de-soferi – include locatie, preturi, instructori, review-uri, tot ce vrei.Scoala de soferi

Sa revenim la instructor. Ce inseamna un instructor bun?

In primul rand, trebuie sa aiba rabdare. Rabdare multa, mai multa decat ai tu si toti prietenii tai la un loc. Apoi trebuie sa stie sa raspunda tuturor intrebarilor tale. Ar fi ideal sa fie sociabil si comunicativ, empatic, sa fie capabil sa se puna in locul tau si sa inteleaga care sunt nevoile si asteptarile tale.

O alta calitate esentiala este sa te trateze ca pe un caz individual. Adica sa-si adapteze metodele de predare si comunicare la personalitatea ta, la felul tau de a fi, la stilul tau de comunicare. Usor de zis, greu de facut, dar posibil.

Este important ca instructorul sa stie sa iti testeze cunostintele din codul rutier. Adica e important ca in timpul orelor, la vederea unui indicator, sa te intrebe care-i treaba cu el, sa verifice daca stii cum si unde se da prioritate de trecere si asa mai departe. E mult mai usor sa inveti codul rutier din mers ? la propriu in cazul asta – si vei retine mult mai usor teoria astfel. Plus ca vei sti sa aplici tot ce inveti si in practica.

Sa incheiem cu cea mai importanta calitate a instructorului, in opinia mea. Sa aiba un grad inalt de moralitate este esential. Daca te invata cum sa pacalesti sistemul sau cum sa scapi de amenzi si alte asemenea, spune-i pa. Comportamentul lui in trafic si sfaturile pe care ti le da vor reflecta verticalitatea sa sau lipsa ei. Tu trebuie sa incepi cu dreptul, ca sofer. Asta inseamna ca trebuie sa inveti cum sa respecti regulile de circulatie si pe ceilalti participanti la trafic. Gandeste-te ca o revolutie a bunului simt in trafic poate porni chiar de la tine. Si daca vei invata sa conduci responsabil, te vei simti in siguranta pe sosea, atat tu, cat si ceilalti.

программа для чтения сообщений вконтакте бесплатнопрограмма для взлома wi fi сетейпрограммы для взлома wifi сетейоставить заявку на кредитную карту банк москвыslot oyunlar? bedavacasino slot oyunlar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here