Sanatatea plantelor in solarii si serii cu Calciamec – despre asimilarea optima a calciului

0
38

Daca esti din randul celor care se ocupa cu plantarea de legume si plante diverse in solarii si sere, activitate de iarna, atunci trebuie sa stii despre nevoile speciale pe care le intampina acestea sau cel putin trebuie sa te documentezi legat de cum poti sa sustii dezvoltarea lor sanatoasa. Asigurarea nutrientilor care vor dicta o crestere corespunzatoare a acestora este necesara. O problema despre care vei auzi este asimilarea calciului in plante, mai dificil de realizat in anumite circumstante. Este necesara fortarea acesteia, cu ajutorul ingrasamintelor special concepute.

Conditiile de stres diverse la care pot fi supuse sunt un motiv pentru a lua masuri in acest sens. Asimilarea radiculara a calciului in plante poate fi realizata cu succes cu ajutorul unor produse cum este Calciamec. Este de efect in situatii de salinitate excesiva, acolo unde exista seceta, atac de nematozi, unde pH-ul este bazic sau acid.

Calciamec este un produs pe care il poti comanda si despre care poti afla mai multe destul de simplu, respectiv din magazinele online de profil. NuOricum este o recomandare pentru tine, un magazin cu produse de calitate si preturi ok.

Cum ajuta Calciamec plantele sa asimileze calciul?

Formula dupa care a fost conceput produsul a vizat nevoia plantelor de a se proteja contra unor probleme de tipul integritatii, a fermitatii, respectiv a elasticitatii si flexibilitatii fructelor care se afla in dezvoltare vegetativa. Calciamec ajuta practic la prevenirea caderii florilor acestora, respectiv le protejeaza in perioadele mai stresante, care ridica azotul continut de sol: umezeala, frig sau caldura excesiva, salinitate. Modelculele AMEC sunt surprinza de efect in cazul produsului, combinatia dintre magneziu si calciu. Acestia sunt excelenti transportatori ai calciului in plante.

Este recomandata aplicarea ingrasamantului pentru capacitatea sa sporita privind controlul si reglarea deficitelor diverse, atunci cand diferiti factori altereaza mecanismele naturale de hranire radiculara. Calciamec isi dovedeste eficienta indeosebi in fazele de maxima dezvoltare.

Care sunt efectele ingrasamantului asupra plantelor? Ei bine, inainte de toate vei observa diferenta la nivelul fiziologiei plantelor. Peretii celulari ai acestora sunt mai tari si mai impermeabili. Rezistenta plantelor si a fructelor este mai mare, la transport, la depozitare. Toate resursele de calciu, respectiv de potasiu care au fost blocate, din sol, sunt disponibilizate.

Ce calitati recomanda aplicarea acestui ingrasamant?

Inainte de toate, ingrasamantul este apreciat pentru eficienta pe care o prezinta vizavi de asimilarea calciului. Este eficient si in cazul altor elemente nutritionale, respectiv atunci cand stadiul de dezvoltare este unul care prezinta cerinte inalte.

Alte rezultate aduse de utilizarea acestui produs sunt fructele mai sanatoase, mai ferme, bine dezvoltate, dar si o rezistenta mai mare cand sunt supuse transportului, depozitarii.

Atunci cand plantele sunt in conditii de salinitate ridicata, respectiv cand nu exista rezerve solubile de calciu in sol, produsul asigura dezvoltarea corespunzatoare a mesei radiculare, totodata favorizand asimilarea corespunzatoare a calciului.

Afla mai multe despre Calciamec si despre efectele sale de pe nuoricum.ro si comanda produsul care iti poate sustine culturile din sere si solarii.