fbpx
Blog Business SEO

Creste conversiile pe site in doar cativa pasi

A avea un website bine pus la punct din toate punctele de vedere te va ajuta sa vinzi mai bine si sa cresti astfel profitul. Munca in e-commerce nu este tot timpul usoara, insa satisfactiile de la final de luna si de fiecare data cand vei vedea pe cineva multumit de ceea ce ai livrat intrec orice moment dificil.

Scopul fiecarui business este sa faca profit, iar odata cu intrarea in online a tot mai multor afaceri datorita sau din cauza pandemiei, a crescut si concurenta, iar asta inseamna ca trebuie sa investesti mereu pentru a iesi in fata si a vinde mai mult.

Sa-i convertesti pe cei la care ajungi cu ajutorul campaniilor din online inseamna ca poti sa cuantifici eforturile pe care le depui in acest sens si sa cresti si profitul in acelasi timp.

Cum sa cresti conversiile in cativa pasi

Conversii mai multe inseamna rezultate bune ale campaniilor, ale dezvoltarii si mentenatei siteului si a tuturor eforturilor din online. Asigura-te ca urmatorii pasi sunt urmati si poti sa te astepti sa vinzi mai mult.

1. Da o imagine umana siteului

Acest lucru poti sa-l faci foarte simplu prin afisarea de reviewuri pe site si case studies din testimonialele celor care au cumparat deja produsele tale. Acestea poti fi frumos impachetate si pot sa contina chiar si imagini sau videouri, in functie de cat de dispusi sunt oamenii sa exprime.

Studiile spun ca peste 40% dintre persoane citesc recenziile inainte sa faca o achizitie si tot atatia au mai mare incredere in ceea ce spun alti oameni decat in reclame.

2. Scurteaza formularele

Nimanui nu ii place sa piarda timpul completand formulare atunci cand doreste sa cumpere ceva online. De aceea iti recomandam sa scurtezi formularele si sa le ceri doar informatiile esentiale cum ar fi nume si prenume, date de contact si livrare a produselor.

De asemenea, ofera-le posibilitatea de a-si crea un cont pe siteul tau folosind conturi deja create pe retele de socializare sau email.

Mai apoi, daca doresti sa afli ceva informatii de la ei, trimite-le un email in care sa ii rog sa ti le ofere. Fa acest lucru doar daca si-au dat consimtamantul de a primi noutati de la tine.

3. Fii scurt si la obiect

Attention span-ul, adica puterea de concentrare asupra unui lucru, scade foarte rapid, nu are rost sa oferi informatii extrem de stufoase pe pagina de produs, ci mai degraba tine nivelul la minim in asa fel incat sa scoti in evidenta trasaturile cele mai importante ale produselor, pe care mai apoi le poti detalia intr-un blog post.

Simplifica websiteul si ofera informatiile urmatoare:

  • unde sa dea click pentru a ajunge la o informatie anume;
  • un call to action;
  • chiar daca de obicei le place sa aiba de unde sa aleaga, de multe ori prea multe optiuni confuzeaza oamenii si este mai bine sa le oferi doar cateva.

4. Nu cere sa-si creeze cont

Atunci cand sunt pe graba, ultimul lucru pe care si-l doresc cei care trebuie sa cumpere ceva este sa fie nevoiti sa creeze un cont pe siteul tau si sa completeze formulare.

Tocmai de aceea este bine sa le dai posibilitatea de a cumpara ca ”Guest” sau ”Vizitator”, iar data urmatoare cand vor apela la produsele tale cu siguranta isi vor crea un cont, vazand cat de tare ii ajuta sa aiba unul si sa nu completeze de fiecare data toate datele necesare facturarii si livrarii.

5. Sa te ridici la asteptari

Pentru a putea avea succes trebuie sa stii care sunt nevoile si adaptarile publicului si sa te ridici la nivelul acestora. Pentru a-ti fi cat mai usor sa faci asta, iti recomandam sa testezi constant continut si metode de a ajunge la ei.

Apoi cere-le feedback direct in legatura cu activitatea ta si nevoile lor, iar ei vor aprecia acest lucru.

Odata ce afli aceste informatii poti sa incepi sa adaptezi atat websiteul cat si produsele sau serviciile pe nevoile publicului tau tinta.

6. Audit SEO

O data la cateva luni fa un audit SEO sa vezi ce ai de imbunatatit din acest punct de vedere.

Algoritmii se schimba des si nu intotdeauna poti sa tii pasul cu ei. Ce poti sa faci insa este sa apelezi la o agentie care sa te ajute cu acest serviciu si un task poti sa ti-l iei de pe cap.

7. Personalizeaza continutul

Atunci cand gandesti campanii nu uita de cele personalizate pentru cei care au cumparat deja de la tine sau cei care au interactionat cu ceea ce postezi atat pe site, cat si pe social media.

Trimite-le ofertele personalizate pe mail sau reclame cu ceea ce ei cauta in social media. Ai grija insa ca frecventa acestora sa fie una decenta, nu ii spama zilnic cu informatii legate de acelasi subiect.

8. Adauga un buton de live chat

Posibilitatea de a povesti cu un angajat direct pe site in momentul in care clientii cauta un produs aduce un mare plus businessului tau. De multe ori acestia au intrebari definitorii in legatura cu decizia de cumparare, asa ca suportul acordat pe moment este deosebit de important.

Daca nu ai resurse pentru a angaja pe cineva care sa fie disponibil o mare parte din zi, poti sa incerci sa apelezi la chat bots si sa ii inveti sa raspunda la cele mai frecvente intrebari adresate. Iar daca sunt foarte personalizate, atunci poti sa rogi persoana respectiva sa scrie un email sau un mesaj pe retelele sociale si ca i se va raspunde in cel mai scurt timp.

Acesti pasi care pot parea marunti sunt cei care te vor diferentia si te vor ajuta sa iesi in evidenta si sa fii in topul alegerilor clientilor atunci cand doresc sa faca o achizitie. 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net