Safety Truck

0
456

De multe ori te-ai pornit la drum, insa ai ramas blocat vreme de mult timp in spatele unui camion deoarece nu erai sigur daca poti sa faci o depasire din cauza vizibilitatii reduse. Pentru a reduce astfel de situatii neplacute si pline de pericole, pentru cei care nu au rabdare sa astepte sa depaseasca in momentul in care au vizibilitate, Samsung a pus baza unei noi tehnologii: Safety Truck, care permite soferilor sa vada drumul proiectat pe spatele vagonului.

Safety Truck este o aplicatie de siguranta si este echipata cu o camera video pe partea din fata a camionului, si care ofera imagini pe partea din spate a camionului. In acest fel, conducatorii auto au astfel posibilitatea de a vedea traseul, oferindu-le acestora conditii pentru a depasi in siguranta camionul. Compania a declarat pe unul dintre blog-urile sale ca, pana in prezent, Samsung a reusit sa confirme ca aceasta tehnologie functioneaza si ca aceasta idee poate salva, cu siguranta, o multime de vieti.

Cine a stat la baza formarii acestei tehnologii?

Samsung Argentina spera ca implementarea acestor camere pe camioane va ajuta la reducerea numarului ridicat de accidente rutiere, care au loc pe drumurile cu doua benzi, in special atunci cand un conducator auto incearca sa depaseasca un vehicul mai mare.  In aceasta tara cate o persoana moare in fiecare ora din cauza unui accident rutier, iar majoritatea problemelor sunt provocate de camioanele ce nu pot fi depasite in siguranta. Cel mai mare obstacol pentru Samsung il reprezinta costurile pe care le implica montarea unei astfel de tehnologii.  Asadar, in timp ce camera din fata nu va fi foarte scumpa, cele patru panouri de la capatul camionului vor fi foarte scumpe, si necesita investitii majore.

Acest proiect a luat nastere in Argentina deoarece este un stat in care lipsesc mai multe benzi pe sens, iar acest lucru inseamna o mare problema in cazul depasirilor. Speram ca aceasta tehnologie sa capete contur cat mai repede si in Romania, pentru ca o multime de accidente se petrec din cauza neatentiei in momentul depasirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here