Putin vrea sa isi imbunatateasca relatiile cu Europa

0
572

Presedintele rus, Vladimir Putin, a avut o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel, in aceasta duminica, pentru a face un apel la o revenire catre o relatie normala cu Europa, respingand boicotul liderilor occidentali care au organizat o parada pe Red Square cu o zi mai devreme.

Angela Merkel si alti lideri occidentali au incercat sa evite acest lucru, doarece s-au implinit 70 de ani de la sfarsitul Celui de-a Doilea razboi Mondial. La aaceasta parada au participat 16.000 de soldati care au marsaluit pe Red Square, impreuna cu un tanc rus, asa numitul T-14, si trei rachete balistice intercontinentale. Un tanc T-14 a stagnat in piata in timpul unei repetitii care s-a desfasurat joi, insa totul a decurs normal pe parcursul evenimentului real.

Relatiile internationale ale lui Putin

Presedintele rus, Vladimir Putin a incercat sa se foloseasca de intalnirea cu Merkel, dar si a altor lideri mondiali, pentru a sublinia ideea ca, criza din Ucraina nu a lasat Rusia izolata.

In discursul sau din timpul paradei, Putin a multumit natiunilor occidentale pentru alianta din timpul razboiului sustinand ca Rusia este recunoascatoare popoarelor din Marea Britanie, Franta si Statele Unite ale Americii pentru contributia lor la obtinerea victoriei.

Dumnica, Putin a subliniat faptul ca si-ar dori o reconciliere. In timpul conferintei de presa, unde el si cancelarul Merkel au discutat timp de cateva ore, acesta a subliniat faptul ca 6000 de intreprinderi germane au functionat in Rusia, si ca acesta ar dori sa vada anumite obstacole scoase din comert.

Ambii lideri si-au exprimat sprijinul pentru incetarea focului din Minsk, Belarus, desi ambii lideri au sustinut ca punerea in aplicatie a acestui acord va fi fragila. Putin a afirmat ca la Kiev va fi nevoie de introducerea unui dialog cu zonele separatiste din Donbas si Luhansk, pentru a imbunatati relatiile lor viitoare, in timp ce Angela Merkel a mentionat ca un armistitiu complet nu a fost atins inca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here