Psihoterapia cognitiv-comportamentala, explicata de un profesionist

0
164
psihoterapeut bucuresti

Noua, romanilor, ne este frica, daca nu aproape jena sa apelam la serviciile unui psihoterapeut sau ale unui psiholog. De cele mai multe ori, nici nu stim sa facem diferenta dintre aceste doua concepte si ocupatii identice, dar diametral opuse in ce priveste modalitatea de abordare a problemei. Lipsa de cunostinte, asimilata cu vorbele din „popor”, ne-au facut sa vedem aceste tipuri de profesionisti ca pe unii dintre cei mai mari dusmani ai nostri. „Oamenii normali, care nu sunt cu toate tiglele pe casa nu se duc si stau cateva ore intr-un cabinet. In plus, se dau tot felul de medicamente te fac sa o iei si mai tare razna.”

Daca vi se pare macar pe jumatate cunoscuta fraza de mai sus si, mai ales, daca vine din partea unei cunostinte apropiate, stiti cel mai probabil cat de greu va vine sa apelati la astfel de servicii.

Ce e drept, este greu sa iti deschizi inima in fata unui necunoscut, dar cu ajutorul unui profesionist, precum Daniel Ivan, psihoterapeut Bucuresti, nu ar trebui sa mai fie atat de dificil intreg demersul.

Pe site-ul acestuia se gasesc informatii complete despre serviciile oferite de acesta. Unul dintre cele mai interesante, dar si mai captivante astfel de articole este cel in care acesta explica cu lux de amanunte psihoterapia cognitiv-comportamentala.

In prima faza acesta explica fiecare concept in parte, care da nastere acestei psihoterapii. Se ofera detalii despre modelul cognitiv, iar mai apoi despre cel comportamental. Conform explicatiilor oferite de acesta, modelul cognitiv reprezinta toate procesele mintii, care sunt atent analizate, pentru ca toate convingerile disfunctionale sa poata fi eliminate cat mai eficient cu putinta.

Modelul comportamental este rezultatul proceselor mintii si a modului in care acestea influenteaza actiunile de zi cu zi.

Eficienta acestui tip de psihoterapie nici nu mai are cum sa fie pus la indoiala, pentru ca se ocupa cu atentie de ambele aspecte, atat cel al mintii, cat si al felului in care aceasta influenteaza comportamentul, dar si reactiile noastre de zi cu zi.

Conform informatiilor furnizate de catre Daniel Ivan, acest tip de model psihoterapeutic este indicat pentru mai multe tipuri de tulburari psihologice sau perioade grele din viata. Voi enumera cateva dintre acestea, pentru mai buna intelegere a intregului concept. In cazul starilor depresive, a traumelor, stresului, fobiilor, tulburarilor de comportament, de personalitate, insomnii problemelor din viata personala sau cea profesionala, un astfel de model de terapie este mai mult decat indicat. Va aduce pacea atat de necesara in viata personala.

In plus, pentru cei interesati sau care au alte nevoi decat cele enuntate mai sus, psihoterapeutul Daniel Ivan ofera alte cateva tipuri de servicii, de pret pentru orice persoana aflata in dificultate. Hipnoterapia, terapia de cuplu si de familie se vor dovedi de un real folos pentru aproape oricine, indiferent de varsta, ocupatie sau de cadrul personal.

Pentru informatii suplimentare, dar si pentru consultarea tarifelor practicate de acesta, pe danielivan.ro se vor gasi toate cele necesare in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here