Prosoapele de baie, cum le alegi si ce greseli faci in intretinerea lor

0
64
prosoape de baie

Atunci cand te cazezi la un hotel remarci ca baia este dotata astfel incat sa nu iti lipseasca nimic. Prosoapele, desi aparent banale, sunt absolut necesare. Este evident ca hotelierii stiu asta si pun la dispozitie prosoape de calitate. In general definim aceasta calitate prin grad mare de absorbtie si tinand cont de material, cat este de moale si placut.

Prosoapele vin in contact cu pielea, asadar este absolut necesar sa nu fie aspru.  De asemenea, exista o tendinta, aceea de a folosi mai degraba prosoape albe. Totodata sigur a remarcat toata lumea ca exista mai multe variante ca dimensiune.

Prosoapele de la hoteluri sunt produse de mari branduri

Hotelurile si in general unitatile de cazare care se respecta si isi respecta oaspetii si standardele in care sunt clasate – numar de stele sau margarete – stiu foarte bine ca prosoapele joaca un rol important. Furnizor pentru acestea sunt specialisti, astfel ca  ce gasesti in hoteluri nu inseamna aceleasi prosoape ridicole din comert.

Un producator lenjerii pentru hotel precum Brodank pune la dispozitie si prosoape si alte textile. Calitatea a ceea ce ofera inseamna in primul rand materiale superioare. Asadar, din bucle de bumbac 100%, ce se simt moale si pufos sunt realizate prosoape ce absorb foarte bine, au un pret accesibil si rezista la fel de bine. Investitia in acestea trebuie sa merite pentru ca prosoapele se schimba des, sunt spalate frecvent si ar trebui sa nu aiba semne de uzura cand sunt din nou puse la dispozitia oaspetilor.

  • BRODANK pune la dispozitie prosoape cu densitate mare. Ce inseamna asta. Cu cat prosoapele sunt mai groase, cu atat au mai multa rezistenta ca urmare a folosirii in timp si a repetatelor spalari, inalbiri. Este un aspect ce determina rezistenta produsului, dar si gradul sau de absorbtie.
  • Prosoapele nu se spala la temperaturi foarte ridicate. Din ideea de a le igieniza, multi cred ca ar trebui sa intretina astfel de produse prin spalare la 90 de grade. Gresit. Fiecare produs ar trebui sa aiba specificatie in acest sens. In functie de acete detalii exista sanse de a mentine prosoapele moi mai mult timp.
  • De ce prosoapele din hoteluri sunt adesea albe? Se pare ca este vorba de impactul vizual de asemenea. Albul duce cu gandul la imaculat si deci induce o stare de bine. Este totodata o modalitate prin care hotelierii isi demonstreaza calitatea serviciilor si conditiilor de cazare. In plus, credem sau nu, prosoapele colorate si cu modele diverse sunt chiar mai greu de intretinut – se decoloreaza rapid spre exemplu.

Este evident ca sunt multe diferente intre prosoapele uzuale regasite in magazine, in comert si cele realizate de producatori precum Brodank. Totusi ce pare scump la inceput, inseamna pe termen lung un avantaj al costului, pentru ca nu vor mai fi necesare investitii de inlocuire, precum si avantajul legat de confort la folosire. Vezi aici toate ofertele de prosoape pentru hotel si descopera cum poti comanda.