Un Porshe vandut pentru o suma impresionanta

0
375
Sir-Stirling-Moss-Porsche-RS-61-01

Sir Stirling Moss, de 85 de ani, detinatorul unui bolid care te lasa fara cuvinte, va scoate la licitatie un Porshe R6-61, pentru o suma frumusica de 2 milioane de lire sterline. Legendarul pilot de curse de masine sustine ca aceasta e „cea mai buna masina de cumparat”, asta daca ti-o si permiti.

Porsche RS-61 este vandut de catre conducatorul auto Sir Stirling Moss, care a castigat 16 premii Grand Prix de-a lungul carierei sale stralucitoare. El a cumparat bijuteria in SUA in anul 2010 dupa ce a vazut-o „indragostindu-se” pe loc de masina, acesta sustinand ca a condus-o mai bine decat modelul 911.

Masina are un motor de 1605vcc si a fost facuta initial pentru un american numit Bob Holbert la inceputul anului 1961, unde a fost folosita pentru a concura in curse din intreaga Coasta de Est.

Apoi Tom Payne, cel care purta intotdeauna costum si cravata in timpul concursurilor, a cumparat masina si a concurat la o multime de evenimente cum ar fi cele de la Cumberland Nations, Wisconsin Grand Prix si Atlanta 500 Spings.

Al treilea proprietar al masini, Millard Ripley, a castigat o cursa in nordul statului New York, numit circuitul Watkins Glen.

Masina a fost, in cele din urma, scosa din circuit in anul 1963, inainte de a fi insa, complet reconstruita atat mecanic cat si etetic, detinatorul actual sustind ca aceasta ar fi cea mai buna afacere daca ai cumpara masina.

Sir Stirling a povestit cu a participat alaturi de Graham Hill, tatal pilotului Damon Hill si de doua ori campion mondial de Formula 1, la bordul modelului Porsche RS-61, in cadrul cursei de 1.000 km de pe circuitul Nurburgring din Muntii Eifel, Germania.

Legendarul Porsche va fi vandut la o licitatie Bonhams din cadrul Goodwood Festival of Speed Sale, in data de 26 iunie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here