Poate fi cancerul eradicat de injectia cu anticorpi ?

0
313

S-a descoperit tratamentul revolutionar in combaterea cancerului, acesta fiind realizat de cercetatorii de la universitatea americana Stanford -injectia cu anticorpi. Pentru studiu, sunt vizate mai multe tipuri de cancer iar tratamentul are drept tel final distrugerea tumorilor.

Injectia cu anticorpi

Noua metoda de injectie cu anticorpi ar putea starpi mai multe tipuri de cancer in stare avansata, printr-un proces de distrugere a tumorilor. Cercetatorii americani sunt de parere ca sistemul imunitar poate fi antrenat in acest fel pentru a ataca mai multe tipuri de cancer – melanom, pancreatic, mamar si pulmonar.

Geniile de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Stanford cred ca acesti anticorpi, care au luat nastere in laborator, prin realizarea unor experimente pe soareci, ar putea sa distruga nu doar tumorile in stare incepatoare, ci si metastazele care s-au imprastiat in intregul organism.

Ideea de baza care a stat la modul de tratare al acestor experimente il reprezinta „schema” prin care organismul uman refuza organele transplantate. In situatii de acest tip, anticorpii activeaza sistemul imunitar care trece imediat la distrugerea corpurilor straine din organism. Totodata ,oamenii de stiinta de la Stanford au reluat aceste experiente si pe celule umane urmarile fiind la fel de pozitive. Specialistii sustin ca acest tratament ofera speranta eradicarii rapide a multor tipuri de cancer.

Injectia cu anticorpi si tumorile solide

Spre deosebire de alte tratamente, care se bazeaza pe o abordare diferita, tintind anumite tipuri de cancer, acest nou tratament vizeaza o gama mult mai larga de tumori solide.

In ambele situatii ale experimentului, anticorpii, aceste molecule care detecteaza substantele straine in organism, activeaza sistemul imunitar, prin adaugarea unor substante chimice care stimuleaza cresterea celulelor cu rol de semnalizare, dendritice, in aceeasi injectie cu anticorpi. Cercetatorii de la Universitatea Stanford au reusit sa obtina eradicarea unui numar de sase tipuri diferite de cancer – doua tipuri de melanom, limfom, mamar, pulmonar şi pancreatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here