fbpx

Despre SEO scriem constant pentru ca este un subiect in continua schimbare si adaptare si este deosebit de important sa tinem pasul cu noutatile.

Ce este off-page SEO (link articol) am explicat intr-un articol precedent, iar acum a venit timpul sa iti vorbim despre on-page SEO si cum acesta te ajuta sa ajungi la cat mai multi oameni cu ajutorul websiteului.

Ce este on-page SEO

On-page SEO inseamna toate imbunatatirile pe care poti sa le faci websiteului tau in asa fel incat sa fie primitor si sa il viziteze cat mai multa lume.

Elemente ale SEO on-page sunt:

  • titluri;
  • linkuri interne;
  • descrieri;
  • codul HTML al paginilor;
  • continutul publicat;
  • imagini si media;
  • UX design.

De ce este important on-page SEO

Stim prea bine ca Google isi schimba algoritmii des si acest lucru inseamna ca trebuie sa fii mereu cu ochii pe ei si sa vezi ce poti sa imbunatatesti pe site din punct de vedere SEO.

De exemplu, Google pune acum un accent mare pe partea de UX design si functionalitatile siteurilor.

Cum poti sa imbunatatesti on-page SEO

Partea de SEO on-page este cea care depinde de tine, pentru ca tu si echipa ta de comunicare puteti sa aduceti imbunatatirile fara sa tineti cont de cineva din parti externe.

1. Foloseste cuvintele cheie in primul paragraf

Folosind cuvantul cheie care descrie articolul da de inteles atat cititorilor, cat si motoarelor de cautare care este subiectul principal despre care se va vorbi.

Nu uita faptul ca motoarele de cautare vor cauta keywords si vor analiza daca ceea ce ai publicat are legatura cu acestea si astfel vei creste sau scadea in ranking.

2. Headings – H1 si H2

Orice articol bine scris are subtitluri.

Acestea trebuie sa fie H1 sau H2 pentru a-i explica lui Google care este ierarhia subiectelor si a continutului in pagina respectiva.

Acestea ajuta si cititorul sa vada care paragraf este de importanta pentru el si mai ales sa isi faca o idee despre ce se discuta in pagina sau articolul respectiv.

3. Prioritizeaza linkurile

Linkurile – atat cele interne, cat si cele externe – sunt deosebit de importante pentru SEO.

Daca vin din exterior, atunci asigura-te ca sunt de la domenii care au deja o autoritate mare, deoarece ele te vor trage in sus in ceea ce priveste rankingul.

Linkurile interne sunt si ele importante deoarece fac legatura intre pagini si demonstreaza ca siteul este unul coerent, care trateaza informatii din acelasi domeniu.

4. Optimizeaza URLurile

URLurile si felul in care acestea arata joaca un rol foarte important in SEO.

Tocmai de aceea trebuie sa fie optimizate in asa fel incat sa apara in ele keywords si subiectul paginii.

Astfel, si Google si cititorii vor vedea din primele secunde despre ce este vorba pe site/ in pagina si vor sti daca sa dea click sau nu.

5. Optimizeaza titlurile si meta descrierile

Pe langa URLuri si acestea sunt primele pe care le vede toata lumea, titlurile paginilor si meta descrierile apar si ele in rezultatele Google si sunt importante, la fel, atat pentru motoarele de cautare, cat si pentru cititori.

Google rescrie de multe ori meta descrierile, insa este important sa le adaugi pentru fiecare pagina si astfel el va sti despre ce este vorba si le va optimiza.

6. Scrie continut unic

Continutul unic este cel care te diferentiaza de concurenta si te pozitioneaza mai sus sau mai jos in rankingurile Google.

Acesta il scrii dupa ce faci un keyword research pentru a-ti da seama ce este de interes pentru publicul tau si a le oferi informatiile de care au nevoie si pe care le cauta.

7. Optimizeaza imaginile

Pentru a avea un UX mai bun al siteului trebuie sa inserezi si imagini, videouri, infografice etc. Iata ce poti sa faci pentru a le ajuta sa fie optimizate:

  • uploadeaza-le la o dimensiune mica pentru a se incarca usor;
  • scrie un nume descriptiv;
  • compune alt tags care sa spuna despre ce este vorba in imagine.

8. Optimizeaza UXul

Fiecare pagina trebuie sa fie usor de citit pentru a nu pierde atentia celui care a ajuns la ea.

Iata cateva exemple de optimizare a textului:

  • scrie cu bullet points in asa fel incat sa fie usor de citit;
  • foloseste-te de headlines;
  • pune imagini si videouri pe pagini;
  • creeaza call-to-actions relevante;
  • sa ai un layout curat in asa fel incat sa nu distragi cititorul de la continut;
  • asigura-te ca paginile se incarca repede.

Daca te vei ajuta de toate aceste tips and tricks te asiguram ca siteul tau nu doar ca va primi mai multe vizite de la utilizatori, dar acestia vor si petrece mai mult timp pe el in cautarea si citirea informatiilor de care au nevoie.

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net