Pepene rosu- vedeta verii

0
435
pepene

Inainte de a cumpara un pepene trebuie sa stim cum sa-l alegem, pentru a avea satisfactia dorita cand ajungem acasa si dorim sa savuram un pepene perfect copt si suculent.

Iata cateva sfaturi utile pentru a cumpara pepenele perfect

In primul rand verifica forma pepenelui. Un pepene plin de pete, turtit sau deformat este un pepene afectat de soare. Ideal ar fi sa alegem un pepene cu o forma simetrica rotunda sau ovala, fara lovituri umflaturi sau alte defecte.

Prezenta unei pete galbene la suprafata penelui. Un pepene perfect copt si zemos ar trebuie sa aiba pe suprafata lui o pata galbena ceroasa. Aceasta ne indica locul unde a stat pe pamant. Lipsa unei astfel de pete ne indica faptul ca acesta a fost cules prea devreme si poate fi un pepene necopt.

Codita pepenelui. Aceasta rezista 2-3 zile de la culesul acestora. Lipsa coditei la un pepene ne indica faptul ca a fost cules de mult timp- chiar si de cateva saptamani. Prezenta coditei la un pepene poate fi considerata un indiciu al prospetimii acestuia.

De asemene si coaja pepenelui conteaza foarte mult. Aceasta trebuie sa fie lucioasa cu un aspect cerat care ne indica faptul ca pepenele a ajuns la maturitatate si a avut parte de suficienta apa si soare. Un pepene prea copt prezinta pe unele locuri coaja moale.

Ciocanitul cu degetele in coaja unui pepene copt si zemos trebuie sa fie elastic. Acesta este si cel mai des test utilizat la cumpararea unui pepene. Prezenta unui sunet gol ne indica faptul ca pepenele este vechi, iar daca acesta nu prezinta elasticitate la ciocanit poate fi verde si necopt.

Se cunoaste ca pepenele contine 90 % apa, iar ca sa fim siguri ca am facut alegerea perfecta, daca avem de ales intre doi pepeni cu aceeasi marime si cu aceeasi greutate trebuie sa-l alegem pe cel mai greu. Doar asa putem fi siguri de alegerea facuta si ca acesta este copt si suculent si nu este sec la interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here