Panourile radiante ElectricSun – respectul pentru natura si economia cheltuielilor

0
82
ecojoyro

Senzatia de acasa dintr-o locuinta este redata prin confortul termic. Odata cu venirea verii s-a dat startul renovarilor, asadar multi iau in calcul sistemele de incalzire spre a fi schimbate. Din respect pentru natura, dar și pentru oameni, panourile radiante reprezinta o solutie de actualitate ce vizeaza principiul caldurii soarelui. Principiul de funcționare al acestora este similar celui in care soarele si anume incalzeste corpurile, fara ca temperatura sa fie risipita.

Panourile radiante ElectricSun iti aduc avantajele razelor soarelui in propria locuinta. Beneficiile incalzirii prin radiatiile infrarosii se reflecta si asupra sanatatii. Modul natural de propagare al caldurii si calitatile radiatiilor infrarosii de unda lunga de tip IR se regasesc in astfel de sisteme de panouri radiante ce completeaza totodata si design-ul interior.

Panourile radiante ElectricSun – fisa tehnica

Aceste panouri dedicate obtinerii echilibrului termic din locuinta au o dimensiune medie de 120x80x2 cm, prezentate sub forma unor placi de culoare alba ce incadreaza decorul interior intr-unul modern.

Monatarea se realizeaza rapid datorita greutatii medii de 4 pana la 10 kg si nu necesita specificatii speciale in ceea ce priveste sistemul electric al locuintei, puterea medie fiind de 720W. Obtinerea autorizatiilor, reviziilor si apelarea unui serviciu de service sunt aspecte pe care le poti uita cu aceast sistem de incalzire alternativ. Pentru montaj insa aveti nevoie de un electrician.

Ca si amplasare, specialistii de la Ecojoy recomanda montarea pe tavan, respectiv cat mai centrat, pentru obtinerea unui bun randament ce vine din principiul dispunerii radiatiilor in mod uniform pe toata suprafata incaperii ce se doreste a fi incalzita. Mai mult decat atat, montarea pe perete poate crea aspectul de tablou, insa pentru familiile ce au copii este un punct periculos.

In functie de model, unele dispun de un termostat incorporat. Un plus este reprezentat si de faptul ca nu presupune costuri periodice pentru mentenanta cum se preconizeaza in cazul sistemelor de incalzire clasice.

Sfaturi ce privesc alegerea corecta a panourilor radiante ElectricSun

Randamentul unui astfel de sistem se datoreaza catorva factori ce difera in functie de tipul de locuinta, adica bloc sau casa.

Specialistii de la Ecojoy recomanda verificarea izolatiei inainte de alegerea optiunii de incalzire electrica de la ElectricSun. Spre exemplu daca deasupra tavanului este pod, acesta trebuie trecut la peretii exteriori. Daca podeau din casa nu este izolata, incaperea se incadreaza la camerele alaturate neincalzite.

Pentru a fi optime la bloc, panourile radiante ElectricSun se diferentiaza in functie de putere si dimensiune. Spatiul camerei unde urmeaza sa amplasezi astfel de panouri nu este singura informatie relevanta in alegerea modelului.

In special pentru bloc specialistii te sfatuiesc sa vizezi aspecte generale precum: verificarea incalzirii celorlalte apartamente vecine, prezenta subsolului, amplasarea la parter a apartamentului, incalzirea de pe casa scarii etc.

O atentie trebuie acordata si faptului ca un panou radiant care are randament daca este mai mare, acesta nu consuma mai mult curent, deoarece se incalzeste mai repede si termostatul il va opri in timp optim. Mai mult decat atat, puterea mai mare este direct proportionala cu durata de viata a panourilor radiante.

In concluzie, panourile radiante sunt considerate sistemele de incalzire al viitorului, radiatiile infrarosii sub principiul caruia functioneaza pot ajuta si din punct de vedere al sanatatii, privind ameliorarea durerilor musculare spre exemplu. Mai mult decat atat, acestea incalzesc corpurile solide si nu ventileaza pentru a produce curent si a favoriza prezenta sinuzitei. In functie de modelul dorit poti sa vezi oferte de panouri radiante de la ElectricSun pe ecojoy.ro.