fbpx
Blog

6 provocari in advertising peste care sa treci

Anul 2022 vine si el cu provocari in ceea ce priveste publicitatea in general, nu doar cea online: platformele sunt intr-o continua schimbare; business-uri noi apar la tot pasul si astfel concurenta creste; apar produse noi care sunt atragatoare pentru cumparatori.

Azi iti vorbim despre 6 provocari de care te vei lovi cu siguranta si iti dam si solutii generale despre cum le poti depasi. Important este sa stii sa adaptezi aceste formule la business-ul tau pe cat posibil.

Provocari in advertising

Experti in comunicare ne dau solutii despre cum putem sa depasim 6 dintre cele mai intalnite provocari din acest an care par ca se vor prelungi si in 2022.

1. A ajunge la audienta dorita

Din afara poate parea un subiect usor, insa si acesta vine cu provocarile sale pentru cei care lucreaza in comunicare: trebuie sa ajungi la ei la momentul potrivit si cu mesajul potrivit.

Exista anumite programe si device-uri care permit utilizatorilor sa aleaga sa nu primeasca reclame de la advertiseri si astfel audienta este restransa semnificativ atunci cand vine vorba despre a ajunge la noi useri care sa iti fie clienti.

In acest caz ce poti sa faci este sa ii loializezi pe cei care iti sunt deja clienti, oferindu-le discounturi sau produse cadou si astfel te poti astepta sa revina la cumparaturi si sa te si recomande celor apropiati. Word of mouth este cea mai buna publicitate pe care poti sa o primesti.

2. Bugetul

Bugetul este cu siguranta unul dintre cele mai personale subiecte pe care le putem aborda. In ultimii ani s-a observat o scadere a reach-ului organic, iar SEO devine din ce in ce mai complicat, asa ca singura solutie pe care o avem este sa le pui celor cu putere de decizie cifre in fata si sa ii ajuti sa inteleaga de ce trebuie sa investeasca mai mult in comunicare pentru a avea rezultalele scontate.

Stim ca acesta nu este un lucru usor, insa te va scapa si pe tine de frustrari viitoare, iar pe cei care iau decizia sa inteleaga de ce aceasta realocare a bugetului merita sa fie facuta.

3. Scalabilitate

Atunci cand ne referim la o companie, ne referim si la puterea si oportunitatile de crestere a acesteia. Campaniile sunt pe rol, A/B testing la fel, insa audientele sunt aproape aceleasi.

Provocarea la care trebuie sa ajunga brand-urile sunt clientii noi si platforme sau medii noi de a ajunge la acestia. Astfel business-ul va creste si se va dezvolta alaturi de clienti noi tot timpul.

4. Competita

Competitia a fost intotdeauna o provocare pe care a trebuit sa o depasesti, iar cu toate business-urile care se dezvolta luna de luna, aceasta devine tot mai acerba.

Un mod de a te diferentia este a-ti cunoaste foarte bine audienta si a te adresa lor asa cum se asteapta. Cu cat ii cunosti mai bine, cu atat stii cum sa li te adresezi si sa ii castigi in calitate de clienti.

5. Te concentrezi pe un singur canal

A te concentra pe un singur canal de comunicare este probabil cea mai mare greseala pe care unii oameni din comunicare o fac. Cu toate caderile Facebook, Instagram si WhatsApp din ultima perioada insa tot mai multi au constientizat importanta website-ului si a privirii mai complexe in ceea ce priveste canalele pe care este prezent business-ul pentru care lucreaza.

Fii cu ochii in mai multe locuri si imparte timpul si bugetul pe mai multe platforme pentru a te asigura ca nu ramai descoperit niciodata in ceea ce priveste vizibilitatea brand-ului.

6. Creeaza emotii

In prima instanta te gandesti ca explicatiile logice sunt cele care aduc vanzari, insa de aceasta data tindem sa te dezamagim si sa iti spunem ca, de fapt, emotiile sunt cele care vand. Daca si tu te afli in grupul celor care cred ca acest trend a trecut, atunci vrem sa te anuntam ca acest lucru nu s-a intamplat si nici nu se va intampla in viitorul apropiat.

Asadar, strategia ta pentru anul viitor ar trebui neaparat sa cuprinda mesaje care sa ajunga la sufletul celor la care ajung si sa ii transforme din simpli vizitatori in brand ambassadors care nu doar ca achizitioneaza de la tine, ci dau vestea mai departe despre brand-ul tau!

Ne dorim ca sfaturile din acest articol sa te ajute sa vinzi mai mult in 2022! 

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net