Motoare electrice – un necesar in orice domeniu

0
659
bracomotoareelectrice.ro

Electricitatea si munca mecanizata au fost si sunt primordiale pentru progresul omenirii. In zilele noastre putem vedea aplicatii peste tot, in orice domeniu de activitate. Lucrurile sunt puse efectiv in miscare de motoare electrice eficiente, care deservesc scopuri din cele mai diverse.
Despre motoarele electrice se pot spune multe. Le intalnim in forme variate: de la motorase ce pun in miscare coolerele PC-urilor, pana la motoare electrice industriale de mare putere care asigura functionarea utilajelor si sistemelor complexe.
Criteriile in baza caruia se alege un motor electric pentru o anume aplicatie sunt diverse. Cu precadere in sectorul industrial si chiar si in cel casnic, astfel de motoare trebuie sa ofere exact necesarul de putere pentru scopul dorit.
Tensiunea de alimentare este un aspect principal ce trebuie de avut in vedere. Exista astfel motoare electrice care functioneaza la tensiuni reduse, motoare electrice monofazate, trifazate sau motoare electrice de inalta tensiune.
De fiecare data se doreste fiabilitate si functionalitate pe termen indelungat. Astfel, in alegerea unui motor electric va trebui sa se tina cont si de mediul in care acesta va functiona. La nivel casnic pot fi potrivite motoarele electrice standard, folosite pentru alimentarea sistemelor de ventilatie, spre exemplu. Atunci cand vine vorba insa de medii precum cel industrial sau de prelucrare, se impun masuri suplimentare. Motoarele electrice trebuie astfel accesorizate sau realizate in conformitate cu conditiile de mediu in care vor functiona. Umiditatea ridicata, praful sau temperaturile prea ridicate sau prea scazute pot sa afecteze functionarea, de aceea acolo unde motoarele electrice standard nu sunt potrivite se opteaza pentru protectii suplimentare.
Serviciul de functionare este un alt factor de care trebuie tinut cont cand se alege un motor electric. Nu va putea fi folosit acelasi tip de motor pentru o banda transportoare sau o scara rulanta, comparativ cu un motor electric ce actioneaza un sistem complex de ventilatie pentru o incinta de dimensiuni mari. Este nevoie aici de adaptari la nivel de turatie, un regim si un program de functionare prestabilit, in asa fel incat sa se indeplineasca necesarul.
Indiferent de sectorul de activitate, importanta motoarelor electrice nu poate fi subliniata indeajuns. Chiar de la aparitia muncii mecanizate, odata cu Revolutia Industriala, motoarele electrice ne-au facilitat existenta. Astfel, in alegerea lor trebuie avute in vedere toate elementele care sa le asigure eficienta, functionalitatea pe termen indelungat si fiabilitatea. Un necesar in orice domeniu – dupa cum spuneam – motoarele electrice pun lucrurile in miscare in ziua de astazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here