Moartea becurilor incandescente a sosit.

2
416

becuriIncepand de azi 1 Septembrie 2009 toate magazinele din Uniunea Europeana nu vor mai putea vinde becuri clasice (incandescente), acesta fiind primul pas catre inlocuirea becurilor clasice cu cele din noua generatie “fluo-compacte”.

Dar sa aflam mai multe despre becul incandescent:
Becul cu filament incadescent a fost teoretizat inca de la inceputul secolului XIX, dar abia in 1879 Thomas Edison a reusit sa il si puna in practica. Initial, globul de sticla era vidat, dar ulterior s-a descoperit ca umplerea sa cu un gaz inert ii sporeste mult performantele si viata becului. Asa ca s-a trecut pe rand la argon sau argon si nitrogen.
In prezent, becurile incandesente folosesc un filament din tungsten, capabil sa ajunga la temperaturi de 2000 de grade Celsius. Filamentul este inchis in interiorul unui glob de sticla vidat sau umplut cu o serie de gaze. Un element este interzis insa: oxigenul, deoarece in contact cu el, tungstenul s-ar face scrum intr-o clipa.

Care ar fi motivul pentru care trebuie sa trecem la becuri “fluo-compacte” ?:
Consum redus de energie intre 20-40% din consumul vechilor becuri astfel doar 10% din curentul electric consumat este transformat in lumina, 90% din consum fiind  transformat inutil in caldura.

 Durata de functionare a becurilor “fluo-compacte” este mult mai mare, costul unui bec este intre 10 si 30 de lei, in schimb pretul acestor becuri este mai mare insa investitia se recupereaza in timp datorita eficientei, cantitatea de caldura emanata fiind mult mai redusa astfel emisiile de dioxid de carbon sunt mai mici,  mod in care protejam si mediul inconjurator.

mobile games rpg online

????????? ??? ?????? ??? ? ?????????????? sncrack.ru

анонимайзер хамелеон вконтактекак посмотреть гостей в контакте скачать бесплатноodnomaster скачать полную версиюприватбанк кредитная карточка условияcasino sitesibedava slot

2 COMENTARII

  1. Cu un variator bun, un bec cu incandescenta nu se arde prea usor, nu stiu cat au durata de viata, ale mele din 2001 nu s-au ars nici acum. Daca au intrerupator, da, se ard destul de repede, insa un variator rezolva problema.

    Te amagesti singur daca ai impresia ca un fluo-compact de 20W face lumina unuia cu incandescenta de 100W, nu pune botul la reclame, deschide repede un sifonier si alege o camasa, la 20W nu deosebesti culorile apropiate.

    Consumul? ma pish pe el, decat sa-i pun copilului ochelari mai devreme cu 20 de ani pentru ca lumina becurilor fluo-compacte este departe de cea naturala sau pentru ca ochiul percepe frecventa la care fluo-compactele lucreaza, mai bine folosesc becul cu incandescenta (doar daca este neaparat nevoie, prefer lumina naturala) si stau departe de toate rahaturile cu dioxidul de carbon, incalzire globala sau gaurile din stratul de ozon, rahaturi scoase doar pentru a stoarce bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here