Metode naturale pentru a scapa de parazitii intestinali

0
4658

Parazii intestinali-afectiune neobservata

Infestarea cu parazii intestinali inseamna ca viermii intestinali si larvelor acestora afecteaza organismul. Aceasta afectiune se raspandeste rapid in corpul uman si de multe ori poate trece neobservata. Totusi, ea poate avea consecinte grave asupra organismului.

Cauzele care au permis supravietuirea acestor  paraziti sunt din ce in ce mai sofisticate. In primul rand – acesti viermisori  s-au adaptat si au devenit rezistenti la medicamente, traiul in colectivitati a favorizat raspandirea parazitilor.

Constipatia, diareea, durerile abdominale sunt doar cateva dintre simptomele care pot sa fie cauzate de parazitii intestinali.

Paraziti intestinali care supravietuiesc in organism

Parazitii intestinali supravietuiesc prin extragerea nutrientilor din organismul-gazda. Acestia nu pot fi depistati decat daca apar simptome ale functionarii anormale a unor organe, astfel ca infestarea poate sa fie depistata din timp.

Nefiind vorba de o boala foarte grava sau mortala, ci doar sacaitoare, multi pacienti si medici au lasat atacul impotriva lor pe un plan inferior. Au interupt tratamentul inainte de vreme, iar faptul ca nu au revenit cand era cazul a determinat refacerea parazitului.

Fierberea lenjeriei este si ea o conditie – daca nu folositi scutece de unica folosinta pentru copil. Tratamentul intregii familii e inutil, in caul in care copilul merge la gradinita, deoarece se poate reinfesta din nou. Cel mai bine este ca parintii sa anunte gradinita pentru ca tratamentul sa fie extins la toti copiii din colectivitate. De obicei – sursa este un alt copil – care nu prezinta simptome.

Cimbrul – eficient pentru giardia, avand proprietati antibacteriene, carminative, stimuleaza digestia si creeaza un mediu neprielinic pentru paraziţii intestinali.

Semintele de dovleac crude – eficiente pentru oxiuri. Aceastea ajuta la eliminarea parazitilor din intestin. Se pot consuma crude, iar capsulele cu seminte de dovleac pot fi presate la rece.

Usturoiul – eficient pentru oxiuri, fiind un remediu natural extrem de cunoscut pentru proprietatile sale terapeutice in cazul parazitlor intestinali.

Pelinul – eficient pentru giardia atunci cand se fac bai externe de sezut, in fiecare seara, cu infuzie de pelin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here