Marijuana ucide durerea

0
319

Un nou studiu a constatat ca oamenii care au acces la marijuana medicala sunt mai putin expusi in fata riscului de a dezvolta abuz analgezic sau de a muri de supradoze de medicamente pe baza de prescriptie medicala.

Stiinta asupra consumului de marijuana nu este puternica pentru moment. Insa, in ceea ce priveste beneficiile pentru sanatate, oamenii de stiinta sunt mai putin increzatori ca marijuana poate trata durerea. In medie, oamenii au raportat o amelioarare cu 30% a durerii atunci cand au luat marijuana medicala, decat placebo.

Cercetatorii acestui studiu au analizat rezultatele a 79 de alte studii publicate anterior si au descoperit ca marijuana are, de fapt, un efect pozitiv asupra oamenilor care sufera de dureri cronice. Acest lucru are o importanta destul de mare deoarece atunci cand vine vorba de tratarea durerilor, medicamentatia bazata pe opioide- o grupa de substante chimice heterogene naturale si sintetice care sunt inrudite cu morfina- este cheia pentru o multime de profesionisti din domeniul medical, insa daca pacientul devine dependent, consecintele pot fi tragice sau chiar fatale.

Marijuana mai buna decat analgezicele

“Aceste medicamente sunt analgezice foarte puternice, avand un potential de abuz ridicat din cauza efectelor care seamana cu heroina” explica cei de la Centrul de Control al Bolilor. Mai mult decat atat, “decesele cauzate de supradozele de opioide implica drogurile ilicite, cum ar fi combinatia dintre cocaina si heroina.”

Daca marijuana este folosita ca un substitut pentru analgezicele puternice , este posibil sa se realizeze un impact pozitiv al legilor privind consumul de marijuana, deoarece nu este considerata la fel de daunatoare ca si analgezicele pe baza de opioide- substanta mult mai captivanta si cu un potential mult mai ridicat asupra decesului. Descoperirile studiului sugereaza ca accesul mai larg la marijuana medicala ar putea avea un beneficiu pozitiv si va reusi sa reduca abuzul de analgezice si de dependenta asupra acestor medicamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here