fbpx
Blog SEO

Autocomplete de la Google – instrumentul de care nu stiai ca ai nevoie

Sigur ai folosit cel putin odata-n viata Google autocomplete, adica ai inceput sa scrii un cuvant sau o expresie si apoi ai ales una dintre sugestiile pe care ti le-a dat motorul de cautare.

De-a lungul timpului, Google autocomplete a devenit una dintre cele mai cunoscute metode de cautare a cuvintelor cheie, in functie de sugestiile pe care le da la fiecare cautare.

Sugestiile pe care le primesti sunt dinamice si sunt oferite in functie de fiecare cuvant pe care il tastezi si, de multe ori alegi un rezultat la care nu doreai neaparat sa ajungi.

Asta inseamna o mare oportunitate de business daca stai sa te gandesti bine si faptul ca merita sa investesti in SEO si in optimizarea siteului din toate punctele de vedere.

Exista insa si alti factori care influenteaza rezultatele pe care Google autocomplete incepe sa le afiseze:

  • locatia din care este facuta cautarea – asa ca ai grija sa incluzi atat pe site, cat si pe Google MyBusiness locatia ta fizica;
  • vechile cautari ale userului respectiv;
  • trendurile in cautari in momentul respectiv.

Ca om de comunicare, pentru a-ti da seama mult mai bine de cautarile oamenilor, poti sa stergi istoricul tau, sa nu iti dea peste cap statisticile.

Cum te poti folosi de Google autocomplete

Exista mai multe metode, insa cele mai cunoscute si mai de efect sunt cele de mai jos. Daca ai incercat si altele, ne-am bucura sa ne scrii in comentarii despre ele.

1. Cautare de cuvinte cheie

Stii prea bine cat de importante sunt cuvintele cheie in comunicare si mai ales in partea de SEO. Tocmai de aceea este bine sa le gasesti pe cele care sunt relevante pentru businessul tau in fiecare pas pe care il pui cap la cap in strategia de comunicare pe termen scurt sau lung.

Dandu-ti seama de ce cauta oamenii pe internet poti sa creezi strategia de continut pentru postari in social media, pe blog sau pentru linkbuilding.

2. Cautare de intrebari

Sugestiile date de Google sunt cele mai bune raspunsuri la intrebarile sau nelamuririle pe care oamenii le au si le adreseaza pe internet.

Poti incepe prin a tasta cuvinte precum: ”de ce”, ”cum”, ”cat”, ”unde” etc si sa il lasi pe Google sa completeze restul informatiei in functie de restul cautarilor.

3. Cautare de concepte asemanatoare

Pana acum ceva vreme, Google iti dadea sugestii in functie de cautari si se oprea la un moment dat cu acestea.

Acum insa, el va continua sa iti prezinte si alternative pentru ceea ce cauti, ceea ce inseamna ca poate la fel de bine sa sugereze si businessul tau in cautari care sunt legate de domeniul tau de activitate.

Astfel vei sti ce anume sa adaugi in continutul tau, care sa nu fie neaparat explicit despre afacerea ta, ci despre domeniu.

In functie de ceea ce cauta oamenii pe Google vor fi afisate si rezultatele. De exemplu, daca vorbim despre servicii, acesta poate sa arate si businessuri care sunt la o distanta fizica de 30 de minute; daca insa vorbim despre locatii fizice, atunci le va afisa pe cele la maxim 5 minute departare cu masina.

Google autocomplete este un instrument minunat de care sa te folosesti atunci cand vine vorba despre strategia de continut pe care o pui cap la cap.

Acum ca stii cum sa te folosesti mai bine de acesta, asteptam sa ne spui in cateva luni care au fost efectele folosirii lui asupra businessului tau.

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net