Locuința perfectă

2
1146

Dacă sunteţi în căutarea unei locuinţe , o simplă navigare pe internet – apartamente noi Berceni –  vă va ajuta să vă faceţi o idee clară asupra preţurilor de vânzare sau a nivelului chiriilor.

Adeseori „o zonă foarte liniştită” poate însemna şi că nu are legături foarte bune de transport sau magazine în zonă.

Dacă în schimb există magazine în imediata apropiere, este posibil ca locuinţa să fie situată pe o stradă gălăgioasă.

Înainte să vă hotărâţi pentru o locuinţă sau alta, faceţi vizite în zonele alese, pentru a observa dacă nu cumva cineva ascultă muzica prea tare. În plus, observaţi cam din ce direcţie şi la ce oră bate soarele, pentru a evita să staţi într-un „cavou”.

Chiar din pozele postate pe internet puteţi observa dacă sunt luminoase camerele sau nu.

Dacă vizionarea locuinţei are loc în week-end, mergeţi în zonă şi într-o zi obişnuită din săptămână. Poate veţi constata că numai în week-end e relativ linişte, în rest se aud multe maşini.

Luaţi locuinţa numai dacă sunteţi siguri că este ceea ce vă trebuie. Atenţie la posibile defecte ascunse fiindcă va fi greu să vă mutaţi din nou (fiecare mutat presupune cheltuirea a câteva mii de euro şi de obicei cel puţin o lună veţi plăti chiria pentru ambele locuinţe).

Dacă cumpăraţi o locuinţă, sfaturile unui Makler (agent imobiliar) vă sunt de folos. Omul îşi merită cu prisosinţă procentul de 6% pe care îl va încasa. Va depista aspecte pe care dumneavoastră le puteţi scăpa din vedere, ceea ce este foarte important fiindcă o casă cu defecte ascunse nu o veţi putea revinde decât cu mare greutate şi probabil pierzând din banii investiţi.

Mergeţi să vedeţi câte supermarketuri sunt în zonă şi cât de aproape (mai ales dacă nu aveţi maşină). Produsele de la micile magazine sunt cu mult mai scumpe.

Dacă aveţi copii, interesaţi-vă ce grădiniţe şi ce şcoli sunt în zonă (de regulă în acest caz trebuie să alegeţi o zonă peste medie – ca şi nivel al chiriei – dacă doriţi o şcoală bună pentru copil). În unităţile de învăţământ bune vor avea prioritate copiii din zonă, abia după aceea fiind selectaţi şi câţiva care locuiesc mai departe.
Tot pentru copii, interesaţi-vă şi de locurile de joacă din zonă.

Eu am ținut cont de toate acestea și cu ajutorul celor de la Aria Homes, m-am mutat recent în zona Berceni, într-un apartament de 3 camere.

Care este zona ta preferată din București?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here