Laptele condensat – un must have in orice bucatarie

0
966
Lapte Condensat

Trebuie sa recunosc ca de cand am aflat cat de util poate fi laptele condensat intr-o bucatarie, am inceput sa il folosesc destul de des. Se prepara foarte usor, iar odata deschisa cutia se pastreaza cateva zile la rece, astfel incat o cutie o pot folosi in mai multe preparate. Fiecare gospodina are anumite retete preferate, anumite crème pe care le face foarte des si eu ma pot spune ca ma incadrez perfect in acest tipar.

Din numeroasele retete mousseuri eu prefer un bun mousee de lamaie aunci cand nu doresc sa stau prea mult in bucatarie pentru ceva dulce, am o anumita crema pe care m-am obisnuit sa o folosesc la majoritatea prajiturilor si cum mai mereu am lapte condensat in casa m-am dezobisnuit sa cumpar ciocolata si prefer sa o fac chiar eu. La toate aceste preparate, laptele condensat este baza si nu omit sa il folosesc ori de cate ori vreau sa ii indulcesc pe cei dragi la sfarsit de saptamana.

Am decis sa impartasesc cu voi aceste 3 retete pe care sper sa le incercati.

Ingrediente pentru mousse de lamaie:

Durata de preparare: 30 de minute

Mod de Preparare:

Turnam frisca intr-un castron mai inalt si incepem sa o amestecam cu ajutorul mixerului. In timp ce batem frisca, adaugam treptat laptele condensat și continuăm sa le batem pana realizam un amestec omogen. Stoarcem lamaile, iar sucul obtinul il adaugam peste amestecul de frisca si lapte condensat, amestecand continuu cu mixerul. Veti observa cum incet, incet compozitia va incepe sa se ingroase. Acest lucru pleaca de la lamaie. Asadar in functie de cat de groasa doriti sa fie compozitia cu atat mai multa lamaie adaugati.

Urmatorul pas este acela de a pune compozitia in cesti si de a orna cu frunze de menta. Puneti cestile la frigider pentru a se raci compozitia si este gata de servit.

Cum spuneam, o reteta foarte simpla si foarte rapida.

Imi place foarte mult mascarpone, de aceea tiramisu este una din prajiturile care se face foarte des la noi in casa. Crema de care va spuneam mai devreme este pe baza de mascarpone si lapte condensat. Iata cum se prepara:

Ingredinte:

  • 250g mascarpone
  • 200g lapte condensat dulce

Turnam mascarpone intr-un castron mai inalt si incepem sa il amestecam cu ajutorul mixerului. In timp ce il mixam, adaugam treptat laptele condensat și continuam sa le batem pana realizam un amestec omogen. Si crema este gata. Folosesc aceasta crema la tiramisu, insa poate fi folosita la orice alta prajitura sau tort. Sunt adepta retetelor simple si rapide, astfel incat aceasta este perfecta si o folosesc foarte des.
Spuneam mai devreme ca de foarte mult timp nu mai dau banii pe ciocolata, ci o pregatesc eu singura acasa. De obicei ciocolata de casa se face cu lapte praf, insa eu am descoperit o alta reteta foarte rapida si care da nastere la o ciocolata de casa nemaipomenita.

Ingrediente

  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml lichior sau rom

Mod de preparare:

Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas impreuna cu laptele condensat si untul. Punem vasul pe aragaz, la foc mic si lasam sa fiarba pana se topeste ciocolata si devine un amestec omogen. Se da apoi de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce se raceste putin se adauga si lichiorul sau romul. Tapetam apoi o tava cu folie alimentara si turnam intreaga compozitie. O nivelam bine cu lingura, acoperim cu un strat de folie si o dam la frigider pentru a se raci. Dupa ce s-a intarit bine, o putem taia in diferite forme. Reteta nu este deloc complicata. Puteti sa adaugati alune in compozitie, dupa ce s-a racit putin. Sau puteti pune nuca de cocos. Aceasta a doua varianta este preferata m

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here