Job-urile pe timp de vara

0
398

Ce faci toata vara? Nu ar trebui sa para o intrebare groaznica, insa de cele mai multe ori, tinerii isi cauta un job pe vara dar de multe ori nu reusesc sa gaseasca unul pentru o perioada atat de scurta de timp.

Potrivit unui nou studiu realizat de Pew Reserch Center, mai putin de o treime din adolescenti reusesc sa aiba o slujba pe timpul verii. Studiind datele pe o perioada de 70 de ani, oamenii de stiinta au descoperit ca ocuparea fortei de munca pe timp de vara este in cresteresi determina o crestere economica. Apoi, intre anii 1990 si 1991, rata angajarilor pe timp de vara a scazut drastic, dupa care a scazut iarasi in anul 2001 si chiar mai mult in anii 2007-2008 din cauza crizei economice globale cu care se confrunta omenirea. In anul 2014, rata adolescentilor angajati intr-o slujba pe timp de vara a ajuns la un procent de 31.1%. In iunie, 32.1% de tineri cu varsta cuprinsa intre 16 si 19 ani au avut un loc de munca de vara.

Totodata, oamenii de stiinta au raportat ca acest lucru reflecta o problema foarte mare in gasirea unui loc de munca in randul tinerilor, iar cercetatorii incearca sa gaseasca niste motive care stau la baza acestui lucru: mai putine calificari, job-urile entry-level sunt mai putine acum decat in alti ani; mai multe scoli dar si mai multi studenti care continua sa isi urmeze studiile pe timp de vara; mai multi studenti continua sa faca munca voluntara ca parte a cerintelor absolvirii; dar si mai multi studenti care participa la studi fara burse.

De ce nu se fac angajari pe vara

Nu poi astepta ca alti oameni sa isi piarda locul de munca pentru ca tu sa ai un job de vara, pentru ca ar fi o pierdere de timp. Daca angajatorii evita sa te angajeze, inseamna ca isi doresc pe cineva care sa stea mai mult de trei luni in compania lor, si astfel ezita sa te angajeze pe o perioada atat de scurta de timp. De asemenea, angajatorii pot umple unele goluri ale job-urilor prin prelungirea orelor de munca a angajatilor actuali. Este mult mai ieftin decat sa angajeze pe cineva doar pentru o perioada foarte scurta de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here