Intretinerea camionului, o misiune ce trebuie planificata

0
48
pieseautocamioane.ro

Ideal ar fi ca flota de camioane sa nu necesite ingrijiri sau investitii. Poate cu gandul la profit si la cursele desfasurate pare destul de usoara amanarea unor revizii. Aici este si una dintre cele mai mari greseli, intrucat ce nu pare stricat nu cere atentie si reparatie, corect? Doar la momentul uzurii deja se impun schimbari de piese, ceea ce este mai costisitor.

Pentru intretinerea camioanelor responsabili sunt nu doar soferul, ci si managerul. Din fericire, exista magazine de piese auto online, ceea ce simplifica gasirea si achizitia diverselor tipuri de piese necesare. Iata si o planificare mai detaliata despre cum ar trebui sa se realizeze managementul intretinerii unei flote de camioane:

Responsabilul

Atunci cand lucrurile raman neclare este destul de usor sa pui in sarcina soferului ceea ce tine de calitatea si performanta unui camion. Pentru a evita confuziile, este bine sa existe o persoana desemnata care va fi responsabila cu misiunea de revizie a camioanelor. Poate fi chiar soferul, intrucat el are control asupra camionului, il monitorizeaza si gestioneaza, dar chiar si asa trebuie sa fie un lucru stabilit dinainte.

Lista reviziilor

Pentru a nu omite nimic din ceea ce trebuie intretinut, este de preferat crearea unei liste cu tot ceea ce trebuie verificat. Aceasta va cuprinde:

  • Schimbarea de ulei la motor si a filtrelor.
  • Lichidul de transmisie.
  • Lichidul de racire.
  • Curele, frane, articulatii omocinetice.
  • Sistem de franare.
  • Componente electrice.
  • Directia, suspensiile, evacuarea, anvelopele si arcurile.
  • Lumini, scurgeri de lichid.
  • Centuri de siguranta.
  • Sisteme auxiliare etc.

Intretinere preventiva

Nu trebuie asteptata defectarea, ca ultim pas. Dupa cum spun si doctorii catre pacienti, trebuie sa prevenim inainte de a trata. Asadar costurile neasteptate sunt evitate, iar la timpul potrivit revizia depisteaza care sunt investitiile ce ar urma sa se intample.

Tehnologia

Exista si sisteme moderne de management. Asadar un soft ar putea ajuta la o mai buna gestiune a timpilor dedicati reviziilor si nu numai. Astfel, va exista un raport detaliat pentru fiecare camion in parte. De obicei un astfel de sistem este implementat cand si numarul de camioane este unul considerabil. Se pot seta alerte, se pot tine evidente care ar depasi memoria managerilor sau celor responsabili cu tot ce implica aceasta misiune.

Soferii au un cuvant de spus

Nimeni nu stie mai bine ca soferul cum se comporta un camion. De aceea, soferul are un cuvant de spus. Acesta poate expune eventuale probleme si semnale, ce trebuie imbunatatit. Nu de putine ori s-a intamplat ca fiind pe traseu in cursa un sofer de camion sa fie nevoie sa se descurce cu eventuale situatii. Va conta si sa existe un magazin de profil la care apelati constant, cum este pieseautocamioane.ro.

Eficient este si a pune in tema soferului maniere eficiente de condus, pentru a preveni uzura camionului, aspect cauzat si de stilul sofatului. Camioanele au sisteme si dotari care ii pot ajuta pe soferi.

Asadar, intretinerea unui camion implica mai mult decat costuri, ci mai intai de toate este vorba de responsabilitate si preventie.