Inima din Noua Caledonie

0
416

O ferma de panouri solare in forma de inima va fi capabila sa genereze suficienta electricitate pentru 750 de case, chiar si mai multe. Ce metoda mai buna ar fi putut sa foloseasca oamenii ca sa isi exprime dragostea fata de Pamant decat sa intaleze o ferma cu panouri solare in forma de inima? In acest fel va arata ferma “Inima din Noua Caledonie” in momentul in care va fi gata pe insula franceza din Pacificul de Sud. Asadar, ferma solara va avea forma unei inimi, iar panourile sale fotovoltaice vor oferi energie verde de 2MW. Prin aceasta metoda, emisiile de carbon de pe aceasta insula se vor reduce semnificativ, imbunatatind mediul inconjurator.

Pentru a realiza aceasta ferma, o companie locala de bauturi racoritoare a luat legatura cu firma australiana Conergy. Unica ca design, planul centralei cu panouri solare a fost inspirat de  padurea de mangrove din apropiere “Coeur de Voh”- o padure naturala care are forma unei inimi. Ferma ecologica este formata din 7888 de panouri solare, si poate fi vazuta numai din aer. In momentul in care acest proiect va fi gata, va fi capabil sa genereze suficenta energie pentru 750 de case, si poate reduce emisiile de carbon cu doua milioane de tone in cei 25 de ani ai sai- aceasta este speranta de viata a fermei, estimata de experti.

Unde se afla Noua Caledonie si de ce este un loc bun pentru acest proiect?

Noua Caledonie este localizata la aproape 1200 de kilometri est de Australia, in Insulele Pacificului, si face parte din teritoriile pe care Franta le detine. Proiectul solar este proiectat pentru a se alimenta direct la reteaua de electricitate a insulei, introducand panourile solare ca o noua generatie de aprovizionare in beneficiul comunitatii de pe insula. Locatia este perfecta, deoarece primeste o cantitate foarte mare de radiatie solara, mai mult decat in unele zone din Australia- fiind cunoscuta una din cele mai insorite tari din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here