Influenta filmelor

0
558
Zooey Deschanel
Zooey Deschanel

Zooey Deschanel

Zilele acestea am discutat despre influenta filmelor asupra noastra, axandu-ma mai mult pe impactul filmelor de groaza asupra psihicului nostru. Dar filmele se mai joaca cu mintea noastra si in alte moduri, nu doar inducandu-ne frici. De cate ori nu am vazut un film si ne-a placut un personaj? Nu doar fizic, ci si modul acelui personaj de a fi? Si, de cate ori ne-am dat seama ca acea personalitate nu exista in viata reala, si tocmai acest lucru ne atrage? Sau, mai rau, sa ne dam seama ca acel tip de personalitate ar ajunge sa ne calce pe nervi sau nu s-ar descurca in viata?

In acest articol, ma voi axa mai mult si pe influenta serialelor de televiziune, nu doar a filmelor. Primul exemplu este Zooey Deschanel in … orice rol. Fie ca joaca o fata ciudatica, dar cu suflet bun in “New Girl” sau o fata ciudatica, dar cu suflet bun in “Yes Man” sau o fata ciudatica, dar cu suflet bun in “Weeds”, Zooey ne prezinta un aspect al vietii de adult care ne linisteste, intr-o anumita masura: este ok sa nu ai control complet asupra vietii tale si sa faci exact ceea ce vrea inimioara ta. Problema intervine in momentul in care o persoana de 30 de ani nu stie sa foloseasca o masina de spalat pentru ca a folosit-o drept cuib de pasari pana atunci – sau alte lucruri similare pe care le-ar face ea. Logic si obiectiv vorbind, personajele interpretare de ea nu ar avea cum sa ajunga pana la varsta aceea pentru ca nu stiu cum sa functioneze ca un adult. Si, desi e normal sa te descoperi mereu si sa nu ai toata viata pusa in ordine pana la 30 de ani, in viata reala, comportamentele ei din filme i-ar aduce mai multe probleme decat si-ar inchipui.

Un alt exemplu este tocilarul sexy, la moda de cativa ani. Actorii de la Hollywood arata foarte bine jucand tocilari – de obicei, li se adauga doar o pereche de ochelari. Ganditi-va, insa, la toti tocilarii pe care i-ati cunoscut in generala, liceu sau facultate. Cu cati dintre ei ati vrut sa aveti o relatie? Probabil nu foarte multi. Ce i-ar face pe tocilarii din 2015 sa fie mai sexy decat cei din1990 sau oricare alt an? Absolut niciunul.

Acestea au fost doar doua exemple de influenta filmelor asupra noastra, facandu-se sa vedem defecte ca fiind niste calitati amuzante sau sa avem alte asteptari de la oameni. Voi cu ce alte exemple puteti continua?взлом wifi бесплатнокак быстро можно получить кредитную картуmerit crystal cove girnecasino oyunu oyna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here