Implantul dentar – before & after

1
700

Nu este pentru prima data cand va povestesc despre vizitele mele la cabinetul stomatologic, insa de data aceasta aproape ca am reusit si asta numai datorita unui dentist bun care a avut rabdarea de a imi explica toti pasii pe care ii face atunci cand vine vorba de implant dentar, sa imi destrame inca o data multimea de mituri citite si de a povesti cu foarte multe rabdare tot ce trebuie sa fac inainte si dupa implantul dentar.

Impreuna cu domnul doctor Aristide am ales o coroana zirconiu deoarece acest material arată ca ceramica de culoare albă cu o transluciditate asemănătoare dinților naturali, ceea ce îi conferă un mare avantaj din punct de vedere estetic.

Inainte de a lua o hotarare in legatura cu implantul dentar ce urmeaza sa il faceti, ar fi foarte bine sa va informati insa nu citind pe internet ci consultandu-va cu stomatologul dumneavoastra. Acesta este singurul care va poate oferi niste informatii avizate, restul isi dau doar cu parerea! :)

implant-dentar-zirconiu-min

Vârsta nu este un impediment pentru a beneficia de un implant dentar, ci este luată în considerare starea generală de sănătate a pacientului.

Această intervenție durează aproximativ o oră sau un timp mai îndelungat, dacă sunt inserate mai multe implanturi dentare.

După 7 zile sunt îndepărtate firele de sutură, astfel încât, la examinarea locului de inserție a implanturilor dentare, mucoasa bucală arată ca înainte de intervenția chirurgicală (implanturile dentare nu se văd).
După vindecarea deplină a osului (între 3 și 6 luni) este atașată gingivaforma (bontul de vindecare) pentru 7-14 zile. Atașarea bontului protetic și protezarea prin coroane, punți sau proteze necesită 3-4 ședințe și durează între 7 și 14 zile.

După ce operațiunea implantul dentar s-a încheiat este foarte important cum întrețineți voi implantul dentar pentru a nu îl pierde. Clătiți gura cu apă de gură cu clorhexidină 0.12%, fără alcool.
Curățați blând dinții și gingiile, cu o periuță de dinți moale. Nu atingeți firele de sutură, dacă aveți suturi.

Eliminați din dietă lactatele, alcoolul, alimentele fierbinți, alimentele dure.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here