Imbunatateste-ti prezenta online daca iti cauti un job

0
370
cauta un job

Vremurile cand cei aflati in cautarea unui job se bazau doar pe anunturile din ziare au trecut de mult. Un job poate fi gasit acum printr-o mare diversitate de modalitati. Sursele online primeaza desigur, pentru multiple avantaje: poti gasi un job disponibil pentru care sa aplici la orice ora sau zi din saptamana, de asemenea si informatii complete despre potentialii angajatori.

Ceea ce trebuie sa aiba insa in minte o persoana care isi cauta un job este faptul ca si angajatorii pot afla lucruri despre potentialii angajati care aplica pentru un post. Ceea ce acestia gasesc, informatiile despre o persoana, ar putea fi denumite generic “amprenta digitala”. Astfel, aceasta amprenta digitala trebuie monitorizata constant, pentru ca, in caz contrar, iti poti sabota singur sansele la o cariera de succes. Acest lucru se aplica in special celor cu o cariera ce implica direct tinerea sub observatie a prezentei online, dar este un aspect de asemenea foarte important si pentru cei ce cauta un job.

Sfaturi pentru cei ce cauta un job

Primul pas este sa preiei controlul asupra prezentei tale online. Asta inseamna sa treci in revista toate postarile, comentariile si fotografiile in care apari sau esti etichetat. Surprinzator sau nu, angajatorii verifica si astfel de lucruri, ca un criteriu modern de selectie a unui potential angajat. Este suficienta o simpla cautare dupa nume si desigur nu iti doresti ca sansele de a obtine jobul dorit sa iti fie anulate de fotografii sau postari care nu te avantajeaza.

Trebuie sa privesti numele pe care il ai ca un brand. Asta inseamna ca trebuie sa oferi calitate, consistenta, incredere, valori etice puternice si asa mai departe. Nu iti doresti ca brandul tau personal sa fie asociat cu elemente compromitatoare.

Va trebui astfel sa iti dezvolti o strategie pentru prezenta ta online, in asa fel incat orice postezi, orice comentezi sau orice fotografie in care esti etichetat sa fie in favoarea ta. Planul pe care il ai de a-ti dezvolta o cariera intr-un anume domeniu poate avea mult de suferit de pe urma amprentei digitale pe care o lasi. Astfel, ingrijeste-te nu doar de CV si de modul cum te prezinti la interviuri, ci si de modul in care te pot gasi angajatorii in urma cautarilor online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here