fbpx
Blog Business

Ce este calitatea siteului tau conform Google

Atunci cand afiseaza raspunsuri la intrebarile utilizatorilor Google ia in seama calitatea reclamelor pe care oamenii de advertising le lanseaza pentru a face cunoscute afacerile lor sau cele pentru care lucreaza.

Calitatea siteului afecteaza pozitia in Google?

Una dintre cele mai dezbatute intrebari in acest sens este cea de mai sus.

Stim sigur ca Google analizeaza reclamele dupa urmatoarele caracteristici:

  • expectanta clickurilor pe care reclama le va primi;
  • cat de relevanta este aceasta pentru cei la care va ajunge;
  • cat de relevanta este pagina pe care ajung cei care dau click pe reclama – adica landing page.

Cu toate acestea, atunci cand rankeaza un site in cautari, Google nu ia in seama scorurile pe care le ofera reclamelor care ruleaza.

Atunci asta inseamna ca Google da un anumit scor siteurilor cand vine vorba despre cautari organice?

Ce stim sigur este faptul ca Google ofera trei atribute fiecarui website si le rankeaza in functie de acestea:

  • Expertiza;
  • Autoritate;
  • Credibilitate.

Si atunci acest lucru nu inseamna ca Google ofera un soi de ranking siteurilor care publica mai des sau mai rar continut?

Inseamna ca totusi Google ofera un anumit avantaj siteurilor care se incadreaza in anumite criterii si ofera anumite avantaje celor care ajung sa le citeasca.

Dovada ca un scor bun al siteului influenteaza pozitia sa in Google

In anul 20211 Google a facut probabil una dintre cele mai mari schimbari in ceea ce priveste algoritmii si de atunci s-au observat schimbari in rankingul websiteurilor.

Insa nu se stie inca exact daca paginile cu un continut nu tocmai de o inalta calitate pot sa influenteze un website care are majoritatea continutului la standarde inalte. Un raspuns aproximativ a venit in 2012, cand se spunea ca exista un scor dat de o medie a paginilor de pe un site anume in ceea ce priveste scorul total al acestuia.

Cu toate acestea, chiar daca atunci aceasta informatie era valabila, pana in ziua de azi cu siguranta s-au schimbat anumite aspecte si algoritmi. Au trecut, totusi, 10 ani de atunci.

Asta mai ales ca nici pana in ziua de azi Google nu a confirmat sau infirmat faptul ca se foloseste de anumite criterii sau nu pentru a ajuta un site sa urce sau sa coboare in rankingul organic.

Insa Google poate sa plece de la un nivel de baza in ceea ce priveste rankingul care sa fie valabil pentru toate siteurile care apar in cautarile lor si, in functie de continutul care este adaugat pe site, acesta sa urce in top sau sa scada.

Astfel, daca unele websiteuri sunt penalizate pentru continutul slab pe care il afiseaza, de ce nu ar fi posibil pentru alte websiteuri cu un continut informativ relevant sa creasca in ranking?

Aceasta ar fi situatia care ar prinde bine din multe puncte de vedere si ar incuraja pe toti ownerii de siteuri sa posteze continut cu adevarat interesant pentru userii la care urmeaza sa ajunga.

Chiar daca nu avem un raspuns oficial din partea Google, putem sa incercam sa luam de buna aceasta teorie care are si sens la urma urmei.

Noi te incurajam sa incerci sa afisezi pe siteul businessului tau doar continut relevant pentru public si rezultatele vor aparea in timp!

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net