S-a gasit tratamentul pentru Hepatita C?

0
375
Medicamente

Hepatita C este o boala infectioasa ce afecteaza in principal ficatul.  Adeseori hepatita C nu se manifesta prin simptome, dar o infectie cronica poate afecta ficatul iar dupa o perioada mai indelungata poate duce la ciroza sau cancer hepatic. In unele situatii, persoanele cu ciroza sufera si de insuficienta renala, cancer hepatic.

In Romania, aproximativ 600.000 de persoane sunt infectate cu virusul hepatitei C.

Principalul mod de transmitere in tarile dezvoltate este administrarea intravenoasa a stupefiantelor cu ace si seringi deja utilizate. In tarile in curs de dezvoltare, principalele cai de transmitere sunt transfuzia de sange si procedurile medicale nesigure. In 20% din cazuri, cauza imbolnavirii este in continuare necunoscuta, dar multe dintre aceste cazuri se datoreaza, foarte probabil, autoadministrarii intravenoase de droguri cu instrumente infectate.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a gasit noi tratamente curative pentru tratarea hepatitei C, adaugand in cadrul tratamentului noi medicamente. Agentia Onu a declarat ca preturile sunt foarte ridicate si ca, ar trebui sa mai scada pentru ca aceste tratamente sa poata fi accessibile si pacientilor din statele mai sarace.

Hepatita C afecteaza aproximativ 150 milioane de oameni la nivel mondial si ucide aproximativ o jumatate de milion in fiecare an. Asadar, tratamentul impotriva acestei boli a fost transformat prin sosirea unor noi medicamente, cum ar fi, de exemplu Gilead Sovaldi. Aceste produse pot vindeca hepatita C, dar nu pot fi la indemana oricui in tarile slab dezvolate, o singura pastila de Sovaldi avand un pret de 1000 de dolari capsula, in Statele Unite.

Gilead a redus pretul tratamentului sau pentru mai multe tari cu o economie foarte slab dezvoltata si cu venituri foarte mici, dar companiilee din domeniu declara ca mai sunt multe lucruri de facut pentru ca tratamentul sa fie accesibil la nivel mondial, inclusiv in tarile cu venituri medii.

Un model esential de medicamente al Organizatiei Nationale de Sanatate, este actualizat la fiecare doi ani, fiind folosit de guverne din intreaga lume pentru a ajuta la determinarea tratamentelor care ar trebui sa fie puse la dispozitia fiecaruia. Cea mai recenta versiune, care a fost publicata in saptamana ce a trecut, include mai multe tipuri de tratamente, inclusiv medicamente foarte resistente si noi pentru cancer si tuberculoaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here