Fotbalul sportul rege

0
1186

Cand esti mic sau mare, exista diverse jocuri cu care iti ocupi timpul sau te relaxezi. Fotbalul, este unul din cele mai populare jocuri si devine o pasiune pentru toti mai multi oameni. Exista jocuri de fotbal pentru jucatori profesionisti insa si pentru amatori.

In cazul meu, fotbalul a fost unul din cele mai importante jocuri. Eram mici, aveam strada disponibila, doar masinile erau singurele care ne mai opreau. Fotbalul era jocul in cadrul caruia “erai” pe rand cel mai important jucator al nationalei sau un superstar international. Gica Hagi, un nume aproape sinonim cu fotbalul a reprezentat un model pentru multi copii cat si oameni maturi.  Hagi era genul de jucator de fotbal pe care il urmareai cu placere, modul in care dribla cu mingea era parca magie!

Acest fantastic jucator a fost cu numele prezent si pe un tricou pe care il purtam. Nu era el cu nationala sau chiar de fotbal insa pixul cu care i-am scris numele a facut deliciul persoanelor care m-au vazut in momentele cand il purtam. Numele nu venea din pacate la pachet cu talentul, chiar daca atunci cand inchideam ochii ma gandeam la acest aspect, imediat dupa ce deschideam ochii lucrurile reveneau la normal.

Timpul a trecut, eu am crescut iar Hagi si o mare parte din generatia acestuia acum au trecut la faza in care nu mai joaca fotbal ci antreneaza. Vorbim despre viitorii jucatori ce vor fi prezenti probabil pe alte tricouri ale copiilor.

Pentru ca am ajuns la un subiect delicat, copii, automat ne gandim la faptul ca aceastia mai mult joaca pe calculator. Jocuri online cu fotbal sau doar single-player sunt mult mai “intalnite
” decat cel real, pe terenuri special amenajate sau pe strada unde locuiesc.

Cred ca parintii trebuie sa isi trimita copii la joaca afara sau sa ii inscrie la cluburi de fotbal sau orice alt sport pentru o mai buna dezvoltare. Nu neg, imi doresc ca un copil sa fie bun atunci cand vine vorba despre utilizatul si realizarile pe care le poate face pe calculator insa fara sa neglijeze activitatea fizica. Dupa 25-30 de ani, o sa fie foarte bucurosi de faptul ca au facut un sport ca fotbalul sau orice alt joc. Timpul o sa fie tot mai putin disponibil pentru astfel de activitati iar tot ce ne ramane e gandul la trecut.

Ce amintiri te leaga de fotbal?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here