A fost odată ca niciodată…

1
2027
Sexhibition

Cam  așa par să înceapă majoritatea basmelor, unde prințesa așteaptă să fie salvată de celebrul prinț care vine pe un cal alb, după ce s-a luptat eroic cu zmeul. Acea parte din poveste servită tuturor ia sfârșit odată cu unirea celor doi în urma căreia ei vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți.

Astfel, în basme căsătoria reprezintă finalul poveștii, dar în realitate este abia începutul. Putem spune despre căsătorie că este începutul unei povești noi sau o continuare a celei precedente.

Dacă în  iubirea basme toată acțiunea se desfășoară de la sine, urmând un fir narativ concret, în iubirea din lumea reală lucrurile se complică puțin. În cadrul căsătoriei, povestea nu mai decurge de la sine iar iubirea devine mai mult decât un simplu sentiment. Pe lângă multă muncă, putere de compromis,  abilitatea de a te adapta în funcție de personalitatea și nevoile parteerului, iubire și înțelegere, căsătoria mai are nevoie de un ingredient esențial: sexul.

În fond, atracția fizică este cea care deosebește o relație de iubire de una de amiciție. Orice persoană îți poate stârni admirație, respect și sentimente profunde, însă nu te vei îndrăgosti decât de cel care îți face pielea să vibreze cu o simplă atingere.

Chiar dacă un medic sau un om de știință ar putea să îți descrie foarte pragmatic această atracție fizică, expicând-o ca pe o reacție naturală a corpului, nimeni nu îți va putea spune de ce te atrage fizic persoana x și nu persoana y. Toată lumea e însă de acord în ceea ce privește importanța reației intime intr-o căsnicie.

Singurele persoane ce nu realizează (sau cel puțin nu vor să recunoască asta) impactul sexului asupra relațiilor sunt cele ce își ghidează viața după anumite prejudecăți. Ar fi fost chiar culmea ca un element cu o valoare atât de mare să nu atragă cu sine numeroase prejudecăți.

Nu e un  secret că bărbații sunt cei mai sensibili în ceea ce privește sexul. Tuturor ne place frumosul, dar ei par să aprecieze plăcerile fizice ceva mai mult decât femeile și să se concentreze mai mult asupra lor. Probabil că știți și voi bancul cu soția ce se dezbrăca de fiecare dată când soțul îi cerea să gătească sau să facă ordine prin casă.

Femeile sunt însă cele mai pline de prejudecăți. Fie că îi sunt impuse de societate, fie că le primește „moștenire” prin educația de acasă, fiecare femeie are cel puțin o prejudecată legată de sex, o teamă pe care nu a avut curajul să și-o înfrunte sau o fantezie pe care o consideră tabu, deși în interiorul ei râvnește la ea. Dacă ar lăsa la o parte prejudecățile, femeile ar deține puterea.

Poveste inspirată din Sexhibition http://www.adina-banea.ro/sexhibition/, noua rubrică a Adinei Banea https://www.facebook.com/PitchMeNow.

Acest articol participă la campania lansată de Adina Banea și eBloguri pentru promovarea categoriei Sexhibition de pe blogul Pitch Me Now.

1 COMENTARIU

  1. Relatiile trebuie sa fie mereu intretinute si sa existe comunicare. Recent am facut si eu pasul decisiv si am cerut-o in casatorie pe prietena mea. A fost o nebunie…eram foarte emotionat. Gasisem un inel foarte frumos pe e-ring.ro si chiar o locatie perfecta. Cand a spus da a fost cea mai tare zi. La mine basmul abia incepe :)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here