Ford dezvaluie bicicleta electrica

0
433
MoDeFlex
MoDeFlex

Noua inventie a celor de la Ford, The MoDe:Flex, este excelenta, fiind imbunatatita cu un sistem de navigare, senzori de coliziune, adaptandu-se foarte usor la diferite conditii de teren.

O fi Google sau Apple cei care aduc cele mai noi modele pe piata atunci cand vine vorba de gadgeturi inteligente, insa Ford isi propune sa revolutioneze aceasta lume auto, realizand un concept pentru cei care sunt nevoiti sa faca naveta de dimineata. La o conferinta sustinuta in California, producatorul auto a prezentat cel mai nou prototip de bicicleta electrica, numita MoDe:Flex. Aceasta se bazeaza pe tehnologia folosita de Ford in realizarea celorlalte biciclete electrice, insa vine cu o noua inovatie: bateria, motorul si rotile pot fi schimbate si inlocuite pentru ca aceasta sa se adapteze cat mai usor la terenuri diferite.

Cum se caracterizeaza MoDe:Flex?

MoDe:Flex se alatura modelelor de biciclete MoDe:Me si MoDe:Pro, prezentate de Ford la Mobile Word Congress din Barcelona. Fiecare prototip este alimentat de un motor cu o putere de 200 de watt, realizate in asa fel incat sa incapa in tren sau in portbagajul masinii, iar pedala de asistenta ajuta biciclistul sa prinda o viteza de pana la 25 km/h. Cu toate prototipurile sale, cei de la Ford s-au inspirat din tehnologia prevazuta la masini, inclusiv senzori cu ultrasunete atunci cand vine vorba de dat cu spatele. Acesti senzori au legatura cu ghidonul, pentru a alerta biciclistul atunci cand un conducator auto doreste sa il depaseasca, folosind mici vibratii subtile. De asemenea, ghidonul se va lumina, pentru ca biciclistii sa fie mai bine vazuti de catre soferii auto.

Fiecare dintre aceste optiuni ale bicicletei pot fi compatibile, din pacate, doar cu iPhone 6. De asemenea, bicicleta vine insotita de un sistem NAVI si trimite biciclistului vibratii prin coarnele bicicletei, pentru a-l avertiza pe acesta cand trebuie sa schimbe directia de mers- semnalizarea se declanseaza automat pentru o mai buna siguranta. De asemenea, aplicatia poate recunoaste alte biciclete de pe drum si poate ”comunica” cu alte vehicule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here