Forajul uscat cu ciocan de fund, o tehnica de forare revolutionara

0
36

Dovada ca forajele sunt astazi o solutie privind alimentarea cu apa o reprezinta atat diversitatea metodelor folosite de experti, cat si multitudinea firmelor care s-au specializat in prestarea unor astfel de servicii.

In cazul solurilor semi dure, respectiv dure, metoda forajului uscat cu ciocan de fund este recunoscuta ca fiind cea mai performanta, cu eficienta demonstrata. Bineinteles, va conta si cine sunt cei care executa lucrarea propriu zisa, gradul lor de pregatire, experienta si priceperea, precum si utilajele si materialele pe care le folosesc.

Un reper pentru tine, daca esti interesat de o lucrare de acest fel, este echipa Ecodrill. Sunt toate sansele sa fi auzit deja despre ei, despre lucrarile executate si randamentul oferit. Descopera in randurile urmatoare cateva detalii cu privire la forajul uscat cu ciocan de fund si mai multe detalii despre acesta pe www.ecodrillforaje.ro.

Forajul uscat cu ciocan de fund – prin ce revolutioneaza aceasta metoda de forare?

E o metoda relativ noua care se foloseste in Romania, ce utilizeaza aerul pentru forare. Este avantajoasa pentru zonele cu sol dur, pentru ca sapa cu usurinta in formatiunile de acest tip, respectiv in cele semi dure consolidate.

Odata sapate, se realizeaza tubarea de protectie acolo unde nu exista stabilitate. Procesul se realizeaza rapid, cu aproximativ 10 m/ora. Vin cu avantajul ca poti vedea imediat ce expertii dau de primul strat acvifer. Saparea se realizeaza cu ajutorul unor compresoare gigant, deosebit de eficiente.

Nu se impune spalarea forajului dupa tubare, pentru ca acesta ramane curat, iar apa limpede. Iata cateva zone din tara unde sunt foarte eficiente: in zonele cu calcare si sisturi verzi (Dobrogea), in cele definite de pietrisuri grosiere (in Ploiesti), in zonele de deal si munte (Podisul Transilvaniei, zona carpatica si cea subcarpatica). Sunt valabile si in cazul zonelor cu roca, granit, marmura, specifice unor judete ca Brasovul, Neamtul, Tulcea, Maramures sau Constanta.

Forajul uscat cu ciocan de fund este deosebit si prin faptul ca poti cunoaste deja in timpul procesului propriu zis compozitia stratului, litologia solului si adancimea stratelor acvifere.

E adevarat ca suna totul foarte promitator, dar e foarte important sa ai in vedere ca procedura in sine este mai complexa decat celelalte alternative, deci si atentia cu care se vor realiza trebuie sa fie mai mare. Feedback-ul celor care au mai optat pentru astfel de servicii, respectiv de la aceeasi companie, te poate ajuta sa iei o decizie inspirata. Randamentul si functionalitatea forajului pe care il exploateaza iti vor oferi indici importanti in aceasta privinta.

Informatiile furnizate de acestia, mai ales in cazurile mai putin fericite, cand forajul nu da randamentul dorit, te pot ajuta sa comunici mai eficient cu firma pe care o alegi tu. Astfel de informatii sunt deosebit de relevante pentru specialistii Ecodrill, care se vor adapta dupa nevoie privind executia lucrarii, astfel ca rezultatele acesteia sa fie multumitoare, cu apa limpede, de calitate.

Intra pe ecodrillforaje.ro si pune-te la curent cu serviciile de forare care pot reprezenta exact ceea ce cauti.