Esti pregatit de casatorie?

1
459

Niciodata nu iti va fi usor si niciodata nu vei fi pregatit sa faci fata unor evenimente care iti vor modifica viata: pierderea unui parinte, mutatul in alta casa sau chiar casatoria- toate pot fi evenimente care te fac sa iti schimbi stilul de viata radical. Unii oameni se simt pregatiti sa se casatoreasca chiar de la varsta de 18 ani, dupa care descopera cat de multa incredere, sacrificiu si maturitate implica o casatorie. Altii nu se simt pregatiti nici macar la varsta de 35 de ani, din cauza ca se simt confortabil numai cu viata lor profesionala. Ceea ce conteaza chiar mai mult decat varsta cronologica rezulta dintr-o combinatie de maturitate emotionala, auto-actualizare si dorinta de a ne muta intr-o etapa noua a vietii, caracteristica adultilor.

Unii oameni amana casatoria pana in momentul in care simt ca deja au realizat ceva, cum ar fi incheierea studiilor superioare, un loc de munca sau un stil de viata independent. A te casatori inainte de a avea oportunitatea de a decide cine esti cu adevarat poate da nastere unor sentimente de frustrare si de nemultumire in primii ani de casatorie. Este foarte important sa te intrebi daca esti multumit cu ceea ce ai realizat pana in prezent ca adult, si trebuie sa fii sigur ca esti pregatit sa impartatesti viata cu o alta persoana intr-o calatorie similara celei de auto-descoperire. Casatoria nu trebuie sa insemne abandonarea obiectivelor sau a aspiratiilor individuale.

Concubinajul

Viata impreuna fara beneficiile legale ale casatoriei poate parea o optiune extrem de atragatoare, insa de cele mai multe ori creeaza o multime de probleme. O uniune juridica ofera cuplurilor o serie de masuri de protectie care nu sunt disponibile si persoanelor care traiesc in concubinaj. Insa, daca un cuplu se afla intr-o relatie amoroasa de mai multi ani, inseamna ca acestia si-au dezvoltat nivelul de intimitate necesar inainte de casatorie. Pe de alta parte, daca ai fost implicat intr-o relatie serioasa in care nu s-a dezvoltat nivelul de incredere inseamna ca vei fi insotit tot timpul de certuri in prima perioada de dupa casatorie. O nunta nu va salva in mod magic o relatie cu probleme, astfel ca trebuie sa fii realist cu ceea ce se petrece in interiorul cuplului si sa recunosti ca o eventuala casatorie nu iti va rezolva problemele.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here