Dotarea spatiilor cu un birou si definitia stilului practic

0
114

Dotarea unui spatiu cu un birou nu este tocmai cea mai usoara misiune. In general vorbind, orice piesa de mobilier este aleasa cu scopul de a fi utila pe termen lung, deci trebuie sa corespunda cu o serie de nevoi, pretentii stilistice si de design. De la alegere la amplasare, iata ce sfaturi pretioase ofera consultantii in domeniu.

Identificarea tipului de birou

Daca ne raportam la un spatiu intim, personal, dotarea cu mobilier de tipul biroului poate insemna nevoia de simplitate, intrucat multiple alte spatii din camera se pot folosi pentru depozitare. Daca ne raportam la mobilier office, un birou are nevoie de completari diverse, pentru ca functionarul in cauza sa munceasca mai eficient, avand la indemana diverse lucruri, usor de depozitat si organizat.

Identificarea modului in care se va folosi piesa de mobilier in cauza este un prim pas. Asta se aplica indiferent daca se va alege mobilierul personalizat, realizat la comanda, sau nu.

Stilul adaptat spatiului

Urmatorul pas este legat de alegerea locului in care biroul va trona. Un birou este spatiu de lucru, indiferent de domeniu. Atat timp cat spatiul permite, stilul complex al biroului de tip L este indicat. Explorarea spatiilor si chiar a colturilor de camera reprezinta de asemenea alternative practice.

In caz contrar, alegerea unui birou simplu ca si forma poate fi completata cu diverse spatii si dulapuri. Astfel de corpuri extra sunt menite sa ofere o modalitate practica de a desfasura activitatile specifice, oferind spatii propice depozitarii, fara a acapara prea mult spatiul din incapere.

Stil si textura, designul biroului

Dupa ce s-au stabilit detaliile legate de functionalitate, cele legate de aspect nu sunt de omis. Ca si stil, un birou este cel care poate fi chiar si punctul de maxim interes dintr-o incapere. Mai cu seama acolo unde domneste simplitatea, singura piesa de mobilier va fi si principala atractie vizuala.

Birourile cu textura laminata reprezinta una dintre cele mai comune alegeri. Acestea ofera eleganta, sunt practice si durabile. In orice caz, palul melaminat, cu o grosime de 18 mm spre exemplu, este o alegere optima. Grosimea conteaza si ea, intrucat intr-o masura determina rezistenta piesei de mobilier.

De asemenea, pentru a se alege un stil aparte este de preferat ca forma sa fie una special conceputa. Spre exemplu, dincolo de stilul clasic de birou, cel cu margini rotunjite poate fi un inlocuitor bun. Nu in cele din urma si partea de cromatica va contribui la un aspect inedit. Majoritatea merge pe culori pamantii, usor de integrat in orice design. In functie de culoarea peretilor si de alte piese de mobilier se va alege ce este potrivit.

La comanda sau cumparat din magazin? Recomandarea este ca mobilierul de acest gen sa fie realizat la comanda intrucat astfel se poate tine cont de orice mic detaliu. Nu numai ca integrarea va fi mai practica si mai usoara, insa in egala masura se poate tine cont de un stil definit. Impresia creata in momentul in care pasesti intr-o incapere este un factor destul de important in mediul de afaceri.

Pentru ca mobilierul este menit a fi trainic, alegerea unui birou in mod implicit inseamna a cantari toate aspectele in cel mai detaliat mod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here